Вашингтон. САЩ може да ограничат военните учения в Европа и

...
Вашингтон. САЩ може да ограничат военните учения в Европа и
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: САЩ може да ограничат ученията в Европа в името на деескалацията на границата между Русия и Украйна

Вашингтон. Съединени американски щати може да лимитират военните учения в Европа и да спрат доставките на оръжие за Киев, с цел да облекчат напрежението поради необикновената военна активност на Русия покрай Украйна, написа американският вестник The Wall Street Journal , базирайки се на източници в американската администрация.

По-рано помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид означи, че Вашингтон „ се отнася доста съществено към необикновените придвижвания на войски по границата на Русия с Украйна “. Според нея на идната среща на външните министри на НАТО в Рига на 30 ноември американската страна има намерение да разиска вероятни взаимни стъпки за понижаване на напрежението. Донфрид означи, че за това „ има кутия с принадлежности с необятен набор от благоприятни условия “.

От една страна, съгласно източници на The Wall Street Journal, Съединени американски щати обмислят опцията за подсилване на отбранителните качества на Украйна посредством увеличение на доставките за противовъздушната защита и друга военна помощ, както и разширение на антируските наказания. Друг евентуален сюжет е Съединени американски щати да заемат " по-настойчива " позиция във връзка с спазването на Минските съглашения.

В същото време е допустимо Вашингтон да поеме по пътя на „ понижаване на риска от борба с Москва “, отбелязва вестникът. За задачата Съединени американски щати могат да лимитират провеждането на военни учения в Европа, както и да преустановят доставката на военна помощ за Украйна.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР