Вашингтон. Само преди няколко седмици британски изтребител F-35B Lightning II

...
Вашингтон. Само преди няколко седмици британски изтребител F-35B Lightning II
Коментари Харесай

The National Interest: В САЩ се притесниха, че Русия търси с подводници падналия британски F-35 в Средиземно море

Вашингтон. Само преди няколко седмици английски изтребител F-35B Lightning II се разруши в Средиземно море при несполучлив опит да излети от английския самолетоносач Queen Elizabeth, написа The National Interest . В тази връзка западните съдружници се надяват, че останките на самолета могат да бъдат вдигнати преди съветските подводници да ги доближат, с цел да не бъдат оголен актуалния ноу-хау за изтребителя от пето потомство.

Според The EurAsian Times, американският бригаден военачалник Саймън Доран е споделил: „ Не сме обезпокоени, тъй като сега работим върху решението на този проблем. Когато самолетът се разруши за първи път, имаше причина за безпокойствие. Но водачът е в сигурност и това е най-важното “.

Той и други публични лица обаче отхвърлиха да разкрият детайлности за задачата по издигане на самолета.

В момента Обединеното кралство има на въоръжение 21 американски изтребителя F-35B. Те са предопределени главно за потребление на двата самолетоносача на страната, Queen Elizabeth и Prince of Wales. Модификацията F-35B е предопределена за малко политане и отвесно кацане (STOVL)

Изтребителят, планиран от Lockheed Martin, е първият аероплан, който комбинира стелт технология със свръхзвукова скорост и благоприятни условия за малко политане и отвесно кацане.

Ще бъде ли допустимо да се разкрият новите технологии?

F-35 е страховит изтребител, само че както означи авиационният анализатор Мигел Мирандра от Aviation Geek Club, „ Наистина няма доста какво да се научи, тъй като руснаците към този момент имат технологията “. „ F-35B се разруши? Руснаците към този момент доста добре знаят на какво е кадърен “, означи специалистът.

„ Няма достоверни индикации, че съветските подводници се насочват към подводната могила на F-35 в Средиземно море, само че изказванията на НАТО, че това е по този начин, могат да съживят нервността от предишното за съветските подводници и опасността, която те допускат, че съставляват “, кзаяви американският политолог от Москва Андрей Корибко.

Инцидентът припомня за времето, когато Съветите се пробваха да доближат до F-14 Tomcat, който се разруши от самолетоносача John F. Kennedy през септември 1976 година

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР