Вашингтон. Руски разузнавателен самолет е навлязъл в зоната за идентификация

...
Вашингтон. Руски разузнавателен самолет е навлязъл в зоната за идентификация
Коментари Харесай

The Hill: Руски разузнавателен самолет два пъти е влязъл в зоната за идентификация на Аляска

Вашингтон. Руски разследващ аероплан е навлязъл в зоната за идентификация на противовъздушната защита на Аляска два пъти през последните два дни, написа американското издание The Hill , базирайки се на Северноамериканското командване за въздушно-космическа защита (NORAD).

NORAD на Аляска „ откри, наблюдава и разпознава съветски разследващ аероплан, влизащ и опериращ “ по крайбрежието на щата, се споделя в изказване на командването в „ Туитър “.

„ Руският аероплан не е навлязъл в американското или канадското суверенно въздушно пространство “, прецизират от NORAD.

Идентификационната зона за противовъздушна защита е самодекларирана буферна зона на въздушното пространство към страна или територия. На самолети от други страни е позволено законно да летят в рамките й, само че това се смята за експанзия, защото от там самолетите могат бързо да преминат в суверенното въздушно пространство на съответната страна.

Последният път, когато NORAD разгласи сходно нарушаване, беше през октомври 2021 година, когато пет съветски самолета навлязоха в зоната.

За да следи за възможни произшествия, NORAD употребява многослойна защитна мрежа от спътници, наземни радари, бордови радари и изтребители, с които наблюдава и разпознава самолети и дефинира съответстващата реакция, разясняват от командването.

Инцидента с съветските самолети се случва на фона на шестия месец на съветската военна намеса в Украйна, където огромната борба сега се води в Донецки район, откакто преди този момент Русия окупира цялата територия на Луганска област.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР