Вашингтон. Председателят на парламента Цвета Караянчева постави въпроса за безвизови

...
Вашингтон. Председателят на парламента Цвета Караянчева постави въпроса за безвизови
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева постави въпроса за безвизови пътувания за български граждани пред председателя на Камарата на представителите на американския Конгрес

Вашингтон. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева сложи въпроса за безвизови пътувания за българските жители на срещата си с ръководителя на Камарата на представителите на американския Конгрес Пол Раян. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание (НС). Народното събрание е готово да работи за постигането на тази цел, за което разчитаме и на Конгреса на Съединени американски щати, означи Цвета Караянчева. Това ще бъде в сходство със стратегическото партньорство сред нашите две страни и с приноса на България към общата защита и битката против тероризма, акцентира още ръководителят на българския парламент.
Цвета Караянчева удостовери, че присъединението към програмата за освобождение от визи е приоритет за България. Готови сме да продължим да поставяме взаимни старания за обезпечаване на по-пълна информация за условията за приемане на американска виза, процеса на кандидатстване, особеностите на Програмата за безвизовите пътувания и имиграционното законодателство на Съединени американски щати като цяло, добави тя.
Възможностите за активизиране на парламентарното съдействие със Съединени американски щати и за привличане на повече американски вложения в България бяха също измежду разискваните тематики по време на диалога.
Председателят на Народното събрание означи, че визитата през предходната година на делегация на Конгреса на Съединени американски щати, водена от съпредседателя на групата за другарство с България Джо Уилсън, е асъдействало за задълбочаването на парламентарния продан сред двете страни. Смятам, че групите за другарство в Народното събрание на България и в Конгреса на Съединени американски щати обезпечават нужната платформа за развиване на парламентарния разговор, акцентира Цвета Караянчева.
Привличането на американски вложения е измежду главните цели в напъните ни за активизиране на двустранното съдействие в икономическата област, технологиите и електронните услуги, уточни ръководителят на Народното събрание. Като области със забележителен капацитет Цвета Караянчева означи секторите на осведомителните и информационните технологии, аутсорсинга на бизнес процеси, машиностроенето, електротехниката и електрониката.
Председателят на Народното събрание и ръководителят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова вземат участие във Вашингтон в Глобалната парламентарна конференция, проведена от Групата на Световната банка и Международния валутен фонд.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР