Вашингтон одобри продажбата на 155-милиметрови високоексплозивни артилерийски боеприпаси и свързаното

...
Вашингтон одобри продажбата на 155-милиметрови високоексплозивни артилерийски боеприпаси и свързаното
Коментари Харесай

САЩ спешно продават боеприпаси на Израел

Вашингтон утвърди продажбата на 155-милиметрови високоексплозивни артилерийски муниции и обвързваното с тях съоръжение на Израел на стойност 147,5 млн. $ по силата на изключителна наредба, с която се анулира нормалният обзор от страна на Конгреса, съобщи Агенция Франс Прес.

Същата наредба беше употребена по-рано този месец за одобрение на продажбата на близо 14 000 боеприпаса за 120-милиметрови оръдия на Израел, който се бори с Хамас в Газа.

Израел изиска 155-милиметровите боеприпаси, взриватели и заряди да бъдат добавени към предходните поръчки, което усили общата им планирана стойност от 96,51 млн. $ на 147,5 млн. $ и наложи нова нотификация, се споделя в изказване на Агенцията за съдействие в региона на защитата и сигурността на Съединени американски щати.

Държавният секретар е определил, че „ съществува изключителна обстановка, която изисква незабавната продажба на държавното управление на Израел “ на оръжията, като по този метод се анулира нормалното условие за разглеждане от Конгреса, се споделя в изказването, в което се споделя, че боеприпасите ще дойдат от запасите на американската войска.

„ Израел ще употребява усъвършенстваните благоприятни условия като възпиращ фактор за районни закани и за подсилване на отбраната на родината си. Всички страни са длъжни да употребяват муниции в сходство с интернационалното филантропично право “, се споделя още в изказването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР