Вашингтон обяви поредния пакет военна помощ за Тайван на стойност

...
Вашингтон обяви поредния пакет военна помощ за Тайван на стойност
Коментари Харесай

“Не са готови за това”! Как Вашингтон заплаши Пекин

Вашингтон разгласи следващия пакет военна помощ за Тайван на стойност 1,1 милиарда $. Белият дом е убеден, че идната доставка на оръжия ще принуди Пекин да се отдалечи от острова. Китайските управляващи обаче няма да трансформират проектите си. За протичащото се в района – в материала.

Дипломатическо опълчване

Американците поредно покачват залозите. В началото на август ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси посети Тайван, последвана от цяла делегация от конгресмени. Пекин отговори с демонстративни военни учения наоколо до острова. Позицията на КНР остава непроменена: никой няма право да съди за статута на Тайван, с изключение на самите китайци.

И в този момент Белият дом разгласи нов пакет от военна помощ за Тайпе. Според информацията на Пентагона става дума за към 60 противокорабни ракети АГМ-84K “Харпун ” Блок II, към 100 ракети въздух-въздух АИМ-9 Блок II, както и радиолокационни станции за системи за Противовъздушна отбрана. По-рано медиите оповестиха за прехвърлянето на няколкостотин американски инструктори в Тайван.

„ Оръжията ще укрепят сигурността на Тайван и ще оказват помощ за поддържането на политическата непоклатимост, военния баланс и икономическия прогрес в района “, сподели Вашингтон.

Пекин реагира неотложно. Прессекретарят на външното министерство Мао Нин сподели, че това е жестоко нарушаване на правилото " Един Китай " и трите взаимни китайско-американски официални съобщения. Китай ще предприеме " решителни и безапелационни ограничения за надеждна отбрана на своя суверенитет и ползи ".

Мао Нин упрекна Белия дом за ескалацията на напрежението в Тайванския проток. “Никаква мощ няма да попречи на цялостното обединяване на страната ”, добави тя.

Въздействие върху логистиката

Вашингтон за следващ път удостовери готовността си да отбрани тихоокеанския съдружник, а заместник-началникът на Военновъздушни сили на Съединени американски щати Клинтън Хинот даже заплаши Пекин с удар по логистични центрове и канали при положение на експанзия против острова. Според генерала военните дейности в Украйна са посочили значимостта на логистиката. А Съединените щати, акцентира той, имат всичко, с цел да нанесат удар.

По-рано различен почитан боен, ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати, военачалник Марк Мили, предложи на Тайпе деликатно да изследва дейностите на Украйна и да се поучи от тактиката, употребена против съветската войска. Според Мили човек би трябвало да е подготвен да сложи цялото население на острова под оръжие.

“Мисля, че Китай има тактика в отговор на всички тези дейности. Имат собствен метод, както и Съединени американски щати собствен. Много е мъчно да се каже кой е по-правилен и сполучлив. Американците се пробват да повлияят на вътрешното състояние в КНР, да показват на Югоизточна Азия, че точно те диктуват дневния ред в района. В актуалните световни рецесии Вашингтон не може да разреши на Пекин да остане настрани. Основата на тактиката е китайците да се вкарат в спор, до момента в който към момента не са изцяло подготвени за него “смята политологът и ориенталист Дмитрий Мосяков.

Много подозрително е, че Вашингтон желае открит спор. Миналата пролет командването на Военновъздушни сили на Съединени американски щати разсекрети резултатите от военни игри, в които американски самолети се опълчиха на китайски по време на хипотетично навлизане в Тайван. Симулацията недвусмислено сподели, че НОАК не може да бъде победена от раз. И макар че в последна сметка Съединените щати надвиха, загубите бяха пагубни.

Според легендата на игрите през 2030 година Пекин стартира да употребява мощ за разрешаване на тайванския въпрос, употребявайки авиация и флот в огромна десантна интервенция. Тайпе желае помощ. Пентагонът, съсредоточил внушителни сили в Южнокитайско море, реагира неотложно. В симулацията те отработват извънредно дейности от въздуха с поддръжката на Военноморски сили и сухопътните сили.

В предходните години американците бяха побеждавани неведнъж. През 2018 и 2019 година Вашингтон разпростра всички налични сили и средства. Независимо от това, самолети и дронове не са съумели да обхванат в „ неразрешените зони “. Китайските изтребители и системи за Противовъздушна отбрана, както наземни, по този начин и корабни, надеждно затвориха небето над Тайван и отблъснаха офанзивите, а експедиционните елементи поеха контрола над острова.

Хитрост оказа помощ да се завоюва миналогодишната симулация: маневрите бяха симулирани не в сегашното, а в бъдещето, което направи допустимо потреблението освен на съществуващи, само че и на перспективни модели на авиационна техника и оръжия, които в множеството случаи към момента са единствено на чертеж. В резултат на това американските Военновъздушни сили победиха китайските войски и блокираха оживелите елементи. Но на огромна цена.

Пентагонът не прецизира какъв брой съществени са вредите. Очевидно е обаче, че в действителния живот спорът ще бъде още по-лош.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР