Вашингтон обсъжда със своите съюзници възможността за разполагане на ракети

...
Вашингтон обсъжда със своите съюзници възможността за разполагане на ракети
Коментари Харесай

САЩ обсъждат разполагането на ракети в Азия

Вашингтон разисква със своите съдружници опцията за разполагане на ракети със междинен обхват в Азиатско-Тихоокеанския район (АТР). Това съобщи заместник-държавния секретар на Съединени американски щати по контрола над въоръженията и интернационалната сигурност Андреа Томпсън, представена от ТАСС.

По нейните думи, ръководителите на страните от района ще решат независимо, дали желаят на тяхна територия да бъдат ситуирани такива американски оръжия. „ Суверенно право на водачите на тези страни е да вземат решение по този въпрос “, цитира думите ѝ AP. „ Всяко решение по отношение на този район ще бъде взето в границите на съвещания с нашите съдружници, това не е едностранно решение на Съединени американски щати “, добави Томпсън, която, според заявление от Държавния департамент, е на посещаване в Австралия и Нова Зеландия от до 14 август, съобщи " Фокус ".

Томпсън твърди, че сътрудниците и съдружниците на Вашингтон са „ реагирали позитивно “ на отдръпването на Съединени американски щати от Договора за разпродажба на ракетите със междинен и дребен обхват. Според заместник-държавния секретар, Вашингтон се надява, че Китай, дружно със Съединени американски щати и Русия, ще взе участие в съвещания за нови съглашения в областта на контрола над оръжията. „ Призоваваме Китай също да се причисли към процеса на договаряния ", сподели тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР