Вашингтон няма да позволи на Русия да спечели войната, нито

...
Вашингтон няма да позволи на Русия да спечели войната, нито
Коментари Харесай

Лойд Остин: Няма да позволим Русия да спечели тази война

Вашингтон няма да разреши на Русия да завоюва войната, нито на палестинското придвижване Хамас да завоюва спора против Израел, сподели американският министър на защитата Лойд Остин, представен от Politico. Той счита, че войната на Русия против Украйна е " предизвикателство за съдружниците в НАТО " и Съединени американски щати се стремят да оказват помощ на Киев с доставки на военна помощ.
 
" Не можем да си позволим да останем настрана ", сподели той. Остин сподели, че Съединени американски щати са нараснали финансирането за произвеждане на муниции с 50% заради високия % на ползване на американски снаряди в Украйна. Той добави, че по време на ръководството на Джо Байдън производството на артилерийски муниции в Съединени американски щати се е нараснало 4 пъти. Според него Съединени американски щати са " най-мощната страна на Земята ", а американската войска е най-мощната в света.
 
Междувременно ръководителят на Камарата на представителите на американския Конгрес Майк Джонсън ненадейно промени позицията си - той назовава към този момент помощта за Украйна " сериозен приоритет " за Камарата на представителите, съобщи украинската организация УНИАН. По-рано Джонсън се противопоставяше на спомагателната помощ за Украйна, напомня тя.
 
Съединени американски щати се концентрират върху три целта, с цел да оказват помощ на Украйна да премине през зимата в светлината на опасността от повтарящи се съветски офанзиви против сериозна инфраструктура, съобщи на брифинг координаторът на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби. 
 
" Първо, укрепваме качествата на украинската противовъздушна защита, тъй че те да могат да смъкват съветски ракети и ирански дронове, ориентирани към сериозна инфраструктура ", акцентира той. Кърби означи, че Съединени американски щати и други страни към този момент са трансферирали в Украйна зенитно-ракетни системи " Пейтриът ", " Хоук " и " Авенджър ", както и други системи за противовъздушна защита.
 
" Второ, ние оказваме помощ на Украйна да укрепи своята енергийна инфраструктура ", добави той. Дарени са защитни средства, в това число специфични мрежи, армировка и HESCO бариери за отбрана на значими уреди.
 
" На трето място в Украйна се трансферират аварийно съоръжение и материали ", разкри още Кърби. Наред с други неща, приказваме за високоволтови автотрансформатори, индустриални генератори на гориво и мобилно самостоятелно съоръжение, " за повишение на стабилността и попречване на загуби на топлота и електричество ", сподели още Кърби, представен от УНИАН.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР