Вашингтон и Киев са останали глухи за опасенията на Русия

...
Вашингтон и Киев са останали глухи за опасенията на Русия
Коментари Харесай

Кремъл: При посещението на Зеленски в САЩ нямаше реални призиви за мир

Вашингтон и Киев са останали глухи за опасенията на Русия след историческото посещаване на украинския президент Володимир Зеленски в Съединени американски щати, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Агенция Франс Прес.

" Със страдание можем да кажем, че до момента нито президентът Байдън, нито президентът Зеленски са споделили даже няколко думи, които биха могли да се възприемат като евентуална подготвеност да се вслушат в опасенията на Русия ", сподели той.

" Не се чу нито една дума, с която Зеленски да бъде предизвестен против продължаващия обстрел на жилищни здания в градове и села в Донбас, и нямаше действителни апели за мир ", съобщи Песков.

" Това навежда на мисълта, че Съединените щати не престават линията си на де факто водене на непряка война с Русия до последния украинец ", добави той.

Зеленски бе посрещнат като воин по време на светкавичното си пътешестване до Вашингтон, където президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се ангажира с военни доставки на стойност близо 1,8 милиарда $. Новият пакет помощ за Украйна включва и зенитно-ракетни комплекси „ Пейтриът “ за обезпечаване на противовъздушната защитата на страната.

Часове преди визитата на Зеленски съветският президент Владимир Путин съобщи, че през идната година Москва ще продължи да развива военния си капацитет и бойната подготвеност на нуклеарните си сили. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР