Вашингтон. Бившият американски посланик в Румъния Марк Гитенщайн може да

...
Вашингтон. Бившият американски посланик в Румъния Марк Гитенщайн може да
Коментари Харесай

Axios: Бившият посланик на САЩ в Румъния може да стане постоянен представител на страната в ЕС

Вашингтон. Бившият американски дипломат в Румъния Марк Гитенщайн може да заеме поста на непрекъснат представител на Съединените щати в Европейския съюз, а старшият консултант на Държавния департамент Джули Смит - непрекъснат представител на Съединени американски щати в НАТО. Това заяви в неделя осведомителният портал Axios , базирайки се на свои източници.

Според тях някои от съветниците на Джо Байдън желаят Белият дом да разгласи претенденти за постовете на непрекъснатите представители на страната в Европейски Съюз и НАТО преди първото пътешестване на американския президент в чужбина. Ръководителят на администрацията на Вашингтон ще посети Англия и Белгия на 11-14 юни, където ще вземе присъединяване в срещите на върха на Г7 (САЩ, Англия, Италия, Канада, Франция, Германия и Япония), НАТО и Съединени американски щати -ЕС.

Президентът стартира да преглежда претендентите за поста на непрекъснати представители още през март, само че съгласно портала той към момента не е взел дефинитивно решение, само че е податлив да избере Гитенщайн и Смит.

В момента експертът по интернационално право е нает в адвокатската адвокатска фирма Mayer Brown. Той също по този начин е в борда на шефовете на Фондация Байдън. Немскоговорящият Смит е един от заместниците на помощника на Байдън по национална сигурност по време на мандата му като вицепрезидент на Съединени американски щати.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР