Вашингтон. Белият дом все още не е приел предложението за

...
Вашингтон. Белият дом все още не е приел предложението за
Коментари Харесай

Белият дом отговори на предложението на Путин да говори онлайн с американския президент: Байдън вече е разговарял с него

Вашингтон. Белият дом към момента не е приел предлагането за образуване на разговор онлайн сред президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън.

„ Ще би трябвало да се свържем с вас по-късно, с цел да ви уведомим дали обмисляме сходен вид. Бих споделила, че президентът [Байдън] към този момент е разговарял с Путин. Има и други международни водачи, с които той към момента не е общувал. А ние взаимнодействаме с съветското управление, с членове на държавното управление на всички равнища. Но нямам какво да рапортувам във връзка с бъдещи срещи “, съобщи на постоянен брифинг за публицисти представителят на Белия дом Джен Псаки, разяснявайки самодейността на съветската страна.

Освен това, означи тя, Байдън ще направи работно пътешестване до американския щат Джорджия в петък и затова неговият график надали ще разреши организирането на разговор с Путин в този ден. „ Разбира се, президентът ще бъде в Джорджия на следващия ден. И той ще бъде много ангажиран ", добави Псаки.

По-рано Путин предложи на Байдън да организира открит разговор онлайн в петък или понеделник. Руският водач увери, че е подготвен да даде съответните инструкции на външното министерство „ тъкмо в този момент “. „ Не бих желал да го отсрочвам на назад във времето, желая да отида в тайгата през почивните дни, да си умря малко там, само че би било допустимо или на следващия ден, или, да речем, в понеделник “, съобщи президентът на Руската федерация в ефира на „ Россия 24 “. „ Моля, подготвени сме когато и да е, комфортно за американската страна, и тъкмо в този момент ще дам съответните указания на външното министерство “, сподели Путин. Той акцентира, че подобен контакт с Байдън може да се реализира „ при изискване че това е пряк, почтен диалог “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР