ВАШИНГТОН (AP) — Предпочитаният от Федералния резерв показател за инфлация

...
ВАШИНГТОН (AP) — Предпочитаният от Федералния резерв показател за инфлация
Коментари Харесай

Инфлацията се забави допълнително през декември, тъй като икономическото „меко кацане“ се насочи към по-голям фокус

ВАШИНГТОН (AP) — Предпочитаният от Федералния запас индикатор за инфлация се охлади в допълнение предишния месец, макар че стопанската система продължи да пораства бързо, наклонност сигурно ще бъде приветстван в Белия дом, защото президентът Джо Байдън се стреми да бъде избран отново в конкуренция, която може да се отрази върху неговото икономическо ръководство.

Докладът на държавното управление от петък сподели, че цените са се повишили единствено с 0,2% от ноември до декември, което е като цяло непрекъснат ритъм с равнища преди пандемията и едвам над годишната цел на Фед от 2%. В съпоставяне с преди година, цените са се нараснали с 2,6%, както и през предходния месец.

С изключение на нестабилните разноски за храна и сила, цените също са се повишили единствено с 0,2% от месец на месец. И спрямо година по-рано, по този начин наречените „ съществени “ цени се повишиха с 2,9% през декември – най-малкото сходно нарастване от март 2021 година Икономистите считат, че главните цени са по-добър индикатор за евентуалния път...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР