Вашингтон. Американски служители са поискали от руските си колеги да

...
Вашингтон. Американски служители са поискали от руските си колеги да
Коментари Харесай

The Washington Post: САЩ са поискали да не бъдат публикувани отговорите им на предложенията на Русия за сигурност

Вашингтон. Американски чиновници са поискали от съветските си сътрудници да не разгласяват писмения отговор на Вашингтон на предложенията на Москва за гаранции за сигурност, написа американският вестник The Washington Post .

Въпреки това, както отбелязва вестникът, " върховен чиновник на Държавния департамент призна, че Кремъл може да реши да разгласява " документа, откакто го получи идната седмица.

Държавният департамент също по този начин e декларирал пред The Washington Post, че писменият отговор на Съединени американски щати ще включва оферти на Съединени американски щати по въпросите на сигурността и ще показва интереса на Вашингтон да продължи разговора с Москва. Както отбелязва вестникът, документът няма да съдържа обещания, че НАТО ще се откаже от политиката на отворени порти по въпроса за присъединението на нови страни към Алианса.

Въпреки това администрацията на Съединени американски щати счита за значимо да изпрати писмен отговор, защото в този случай документът може да бъде прочетен непосредствено от съветския президент Владимир Путин. „ В Русия един човек взема решения. Това е президентът Путин. Ако това (изпращането на документа) ще разреши на индивида, който взема окончателните решения в Русия, да обмисли тези хрумвания и да реши дали да продължи напред, тогава това е в наш интерес. Ние не желаеме да сме тези, които изключват дипломатическо решение ", е споделил различен чиновник на американската администрация пред The Washington Post.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР