Вашингтон, 31 октомври. Все по-намаляващите запаси от дизелово гориво, в

...
Вашингтон, 31 октомври. Все по-намаляващите запаси от дизелово гориво, в
Коментари Харесай

Кризата с дизеловото гориво в САЩ се разраства. Танкерите за Европа продължават да се пренасочват към Източното крайбрежие

Вашингтон, 31 октомври. Все по-намаляващите ресурси от дизелово гориво, в допълнение към други транспортни провокации, предвещават същинска стихия на пазара на въглеводородни горива в Съединените щати, настояват през днешния ден източници от промишлеността.

Съгласно данните на Администрацията за енергийна информация (EIA) на страната, представени от CNBC News, запасите през този сезон от 106 милиона барела от този петролен артикул са съвсем на същото ниско равнище както през 1951 година, когато популацията е било по-малко от половината от сегашните 332 милиона.

Цените на дизела се покачиха с 33 % за доставките през ноември и се чака да продължат да се повишават, освен това североизточният район, в това число Ню Йорк и Нова Англия, е подложен на най-големия недостиг на продукта, прибавя източникът.

Докладът също по този начин споделя, че някои от факторите, повишаващи търсенето, са свързани с невъзможността да се транспортират въглеводороди по река Мисисипи, която сега страда от маловодие заради сушата, и опасността от стачка на железниците, откакто два синдиката отхвърлиха да одобряват трудово съглашение, с цел да избегнат националните митинги в идващите месеци.

Рафинериите на Източното крайбрежие са работили със 100% от потенциала си през юни и юли, отново по данни на EIA.

Изправени пред нараснало търсене, търговците пренасочват танкери, предопределени за Европа, към Съединените щати, защото цената на дизела в Съединени американски щати в този момент е по-висока, в сравнение с в Стария свят, което им разрешава да осъществят по-високи облаги, се споделя в новинарското известие.

Първоначално запазен за Холандия, танкерът Thundercat се озова в Ню Йорк, откакто натовари към 650 000 барела (еквивалент на 27 милиона галона) дизелово гориво в Близкия изток. По същото време различен танкер, Proteus Jessica, зареди покрай Сингапур почти подобен размер и по-късно се озова /според MarineTraffic/ на същото място.

Региони като Нова Англия ще се изправят пред засилена конкуренция с Европа за доставки на дизел през идната година, защото глобите на блока на Европейски Съюз за покупките на съветски нефт влизат в действие, споделя Анди Липоу, президент на Lipow Oil Associates., представен от CNBC.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР