Въртейки се във въздуха и избягвайки различни препятствия, осем пилота,

...
Въртейки се във въздуха и избягвайки различни препятствия, осем пилота,
Коментари Харесай

Състезание с джет костюми за първи път в Дубай

Въртейки се във въздуха и заобикаляйки разнообразни трудности, осем водача, облечени в реактивни костюми, се състезаваха по пристанището на Дубай в това, което уредниците споделиха, че е първото съревнование с реактивни костюми в историята.

Събитието беше проведено на 28 февруари от компания0пионер в производството на реактивни костюми

– Gravity Industries – в партньорство със Спортния съвет на Дубай.

Участниците, множеството от които бяха водачи, свързани с Gravity Industries, се състезаваха по двойки с нокаут рунд за финалистите.

Реактивните костюми, показани за първи път през 2017 година, към този момент могат да работят при скорости над 120 км/ч и могат да летят над множеството видове терени, съгласно уредниците.

„ Чувството да върша това за първи път е толкоз непознато. Толкова е друго от всичко друго, което в миналото сте правили. Не можеш да го опишеш. Но това е толкоз освобождаващо „, сподели водачът Иса Халфон, който завоюва надпреварата.

„ Най-близката прилика би била онази фантазия за хвърчене и по-късно отидете, където мислите ви отведат “, сподели Ричард Браунинг, създател и основен тестов водач за Gravity Industries, компанията, която взе участие в конкуренцията с Дубай. „ И да, светът на супергероите на Marvel и DC Comics, те сътвориха тази книга за сънища с CGI и ние имаме най-близкото, което мисля, че някой в миналото е успявал да го представим в действителност. “

Jet Suit е оборудван с пет газотурбинни мотора, които разрешават отвесно покачване и е планиран по метод, който разрешава ръководство на посоката.Той може да работи с реактивно гориво, дизел или биогориво.

 

Източник: AFP, Ройтерс /Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР