Варшава възнамерява да вземе под специален контрол участъците от пътищата,

...
Варшава възнамерява да вземе под специален контрол участъците от пътищата,
Коментари Харесай

Полша въвежда специален режим на КПП-тата и шосетата към границата с Украйна

Варшава има намерение да вземе под специфичен надзор секторите от пътищата, водещи към контролно-пропускателните пунктове на границата с Украйна, съобщи ръководителят на полското държавно управление Доналд Туск, заяви Полското радио.  " Ще включим ГКПП-то на границата с Украйна и прилежащите сектори от автомагистрали и железопътни линии в листата на сериозната инфраструктура ", сподели министър-председателят. " Това е въпрос на идващите часове “, добави министър председателят.

Според него полската страна ще продължи договарянията както с Украйна, по този начин и с Европейски Съюз, с цел да им съобщи своята позиция. По-специално, на 28 март във Варшава ще се организира взаимно съвещание на държавните управления на Полша и Украйна.

От думите на Туск стана ясно, че отхвърля покана от Володимир Зеленски за среща на държавно равнище на границата сред двете страни. Украинският президент предложи полският министър председател да пристигна на границата сред страните до 24 февруари, с цел да реши въпроса с транспортната обсада. Зеленски съобщи, че е инструктирал членовете на украинското държавно управление също да отидат и да уредят дружно с полските си сътрудници създалата се обстановка. Той прикани Туск, както и полския президент Анджей Дуда, да поддържат този разговор.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР