Варшава. Полският премиер Матеуш Моравецки е заявил, че Германия не

...
Варшава. Полският премиер Матеуш Моравецки е заявил, че Германия не
Коментари Харесай

Матеуш Моравецки към Германия: Ако искате мир - спрете „Северен поток 2“

Варшава. Полският министър председател Матеуш Моравецки е декларирал, че Германия не би трябвало да спре процеса на узаконяване на газопровода „ Северен поток 2 “. С това, по мнението на ръководителя на полското държавно управление, Берлин ще потвърди, че работи в името на мира, написа журналистът Еджей Стачура на портала Biznes Alert .

Той напомня, че на 16 ноември немската федерална мрежова организация (BNA) разгласи прекъсването на узаконяването на Nord Stream 2 AG като самостоятелен оператор на газопровод. Подновяването на процедурата по узаконяване ще бъде допустимо единствено след метаморфоза на правната форма на Nord Stream 2 AG. По този метод операторът би трябвало да сътвори дъщерно сдружение в Германия за немската част от газопровода.

В изявление за немския вестник Bild полският министър председател сподели напряко, че газопроводът Северен поток 2 би трябвало да бъде лишен от бъдеще. „ Трябва да действаме дружно в името на мира и затова да не предоставяме на Владимир Путин спомагателни пари за модернизиране на армията посредством закупуване на сила. „ Северен поток 2 “ би трябвало да бъде спрян “, добави той. В диалога Матеуш Моравецки обърна внимание на обстоятелството, че скоро Европа ще би трябвало да се оправи с нова миграционна рецесия, в случай че не позволи обстановката на полско-беларуската граница. „ Въпреки обстоятелството, че обстановката е постоянна, тя става все по-опасна “, предизвести той.

Междувременно Европейски Съюз продължава да приканва за преустановяване на миграционната рецесия, като Русия, която отхвърля да се намеси, към този момент се предложи като медиатор. В същото време Москва също продължава да оказва поддръжката си на Лукашенко и организира военни учения покрай границата с Беларус, споделя Еджей Стахура на портала Biznes Alert.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР