Варшава. Броят на мигрантите в лагера близо до граничния пункт

...
Варшава. Броят на мигрантите в лагера близо до граничния пункт
Коментари Харесай

RMF : В Полша заявиха, че броят на мигрантите в лагера на границата с Беларус е достигнал 1500 души

Варшава. Броят на мигрантите в лагера покрай граничния пункт в Кузница на полско-беларуската граница се е нараснал до 1500 души. Това заяви министърът на вътрешните работи на Полша Мариуш Камински пред радиостанцията RMF .

" В момента има към 1,5 хиляди души ", сподели той и добави, че от време на време там идват десетки хора. „ Този лагер непрестанно се разраства “, продължи Камински.

Според него лагерът " е под цялостен надзор на беларуските управляващи ". „ Наблюдаваме по какъв начин беларуските управляващи доставят храна, спални чували, палатки, дърва за огрев, брадви и ножове на мигрантите “, сподели той.

Министърът увери, че изпратените от Полша сили и средства за отбрана на границата с Беларус са задоволителни за преодоляване на обстановката. По думите му в този момент в този регион са ситуирани 13 хиляди военнослужещи, 4500 граничари и две хиляди служители на реда.

Лагерът се появи от беларуската страна на границата с Полша на 8 ноември, когато няколко хиляди мигранти се приближиха до региона покрай Граничен контролно-пропусквателен пункт в Кузница. Те повредиха оградата с бодлива тел и се пробваха да преминат границата. След като не съумяха да преминат в Полша хората разположиха лагер на това място.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР