Върнете се назад във времето, по-точно в девети клас, и

...
Върнете се назад във времето, по-точно в девети клас, и
Коментари Харесай

Как да заредим батериите, за да не ни събаря всеки вирус

Върнете се обратно във времето, по-точно в девети клас, и се пробвайте да си припомните урока за митохондриите от часа по биология.
 
Спомняте ли си по какъв начин автоматизирано повтаряхме до наизустяване “митохондриите са енергийните централи на клетките, те са енергийните централи на клетките… ” и се чудехме по кое време и за какво ще ни потрябва това.
 
Е, в действителност ни би трябвало във всеки момент от живота ни, изключително когато сме заболели или се възвръщаме от болест. Това, на което не ни научиха в часовете по биология, обаче беше по какъв начин да се грижим за митохондриите си по този начин, че да ни служат правилно и да не ни предават в най-важните моменти - когато се борим с вируси и бактерии.
 
Е, науката се развива, разпространяването на информация също, тъй че с тази публикация ще обогатим знанията ви за митохондриите и най-много за това по какъв начин да се грижите за тях.
 
Митохондриите - генералите в армията на имунитета

Обикновено споделяме “имунитет ” и си го представяме като незабележим щит, който ни пази. Всъщност имунитетът е общ брой от разнообразни по функционалност и местонахождение кафези, които образуват нашата войска. Точно както в Древен Рим е имало и пехота, и конници, обединени в легиони, центурии и така нататък, командвани от разнообразни по чин военачалници, по този начин и нашата имунна система има своя подчиненост и тактика за защита, когато се наложи.
 s iStock/Getty Images
 Една от главните функционалности на митохондриите е производството на АТФ за клетъчни енергийни потребности, само че от ден на ден се признава, че митохондриите вземат участие в процесите на диференциация и активиране на имунните кафези. При активиране имунните кафези имат висока потребност от сила.
 
Можем да кажем, че митохондриите са „ екзекутори “ на заболели или инфектирани кафези, с цел да предпазят тялото от тях.
 
По време на зараза митохондриите алармират на тялото да започва инфекциозен отговор против патогени. Това е значим механизъм за ранно разкриване на зараза и за стимулиране и поддържане на имунните отговори за битка с инфекциите.
 
Освен това дават отговор за анаболити за нов напредък, калциево сигнализиране, разкриване на вируси и активиране на антивирусни механизми, както и в последна сметка управляват живота и гибелта на клетката.
 
Или в случай че би трябвало да перифразираме известната мъдрост - “Здрави митохондрии за крепко тяло ”.
 
И тук най-накрая идва време за отговора на въпроса “Как да поддържаме здравето на митохондриите ”

   iStock/Getty Images

Когато сме здрави, тялото действа обикновено и взима нужното от храната – да вземем за пример за произвеждане на жизненоважни ензими и сила, които подкрепят съвсем всеки развой в тялото, в това число поддръжката на имунната система, детоксикацията, антиоксидантната активност и други. Когато обаче сме подложени на вирусна офанзива, на стрес, имаме продължителен проблем или храносмилателни нарушавания или се възвръщаме от простуда, имаме потребност от високоскоростно “вливане ” на сила и ензимна мощ във всяка клетка в тялото.
 
 Regulatpro®

Това става елементарно благодарение на Регулатпро - биоконцентрат, основан от свежи плодове, зеленчуци и ядки. В дневната доза от 20ml се съдържат потребните хранителни субстанции на 12 кг плодове, зеленчуци, ядки и билки (смокини, фурми, орехи, кокос, лук, целина, соеви кълнове и т.н.). Всички те минават през процеса на каскадна ферментация, посредством който се преобразуват в елементарно усвоим „ стартов пакет “ с потребни субстанции за митохондриите ни и за синтеза на ензими и сила от нашето тяло.
 
Живата каскадна ферментация е неповторим способ за основаване на биологично дейни детайли по натурален път, пресъздавайки каскадното асимилиране на веществата от човешкия организъм. Такъв вид концентрати се усвояват извънредно елементарно от тялото, още от лигавицата в устата и съвсем мигновено доближава до клетките, където да подкрепи работата на митохондриите и здравето на организма като цяло.
 
Прочетете повече на или купете на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР