Какво бихте направили, ако трябва да си намерите работа в

...
Какво бихте направили, ако трябва да си намерите работа в
Коментари Харесай

Кулинарията като недежда: Как една дъщеря на имигранти даде шанс на бежанците в Ню Йорк

Какво бихте създали, в случай че би трябвало да си намерите работа в нова страна, надалеч от вкъщи? Emma's Torch, основана в Ню Йорк организация с нестопанска цел, предлага на бежанци и търсещи леговище късмет да се образоват в кулинарното изкуство.

Журалистите от The Voice of America (VOA) ни описват историята на това изпълнено с положително място в поредицата " 52 documentaty ".
 Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER Edna предлага Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER

Основателят Кери Броуди, щерка на литовски имигранти, е сърцето и душата зад това начинание. Тя дава на нуждаещите се път към самостоятелност в Америка – посредством ресторантьорската промишленост.

Към май 2022 година 100 милиона души са били наложително разселени по света по данни на Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците. Съединени американски щати са приели 25 465 бежанци през 2022 година

  

Мисията на Emma's Torch е да обезпечи платено кулинарно образование на бежанци, търсещи леговище и оживели от трафик на хора.

" Родителите ми имигрираха тук през осемдесетте години, а баба ми и дядо ми се причислиха към тях малко по-късно. Цялото ми семейство е потомък на хора, избягали от Литва по време на Втората международна война. Прабаба ми и прародител ми имаха шанса да съумеят да дойдат в Южна Африка и всичките им фамилии бяха убити по време на войната. Така че има доста комплицирана история и връзки с Литва, " споделя фамилната си история основателката на организацията.

" Също по този начин мисля, че най-малко за мен това значително движи работата, която вършим, че в случай че можем да принудим съседите да се възприемат като съседи, а не като непознати, тогава можем да възстановим човечеството. Може би можем да обърнем малко прилива ", споделя също тя. 

Запознайте се във видеото с Мазен и Розет от Сирия, Ваня от Украйна, Джак от Сенегал и други ученици на програмата, които градят бъдеще в храните.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР