Варненският свободен университет Черноризец Храбър“ ще удостои Джордж Кремлис -

...
Варненският свободен университет Черноризец Храбър“ ще удостои Джордж Кремлис -
Коментари Харесай

Почетният директор на Генерална дирекция в ЕК става Доктор Хонорис Кауза на Варненския свободен университет

Варненският свободен университет " Черноризец Храбър “ ще удостои Джордж Кремлис - почетен шеф на Генерална дирекция " Околна среда “ на Европейската комисия, с почетното звание Доктор Хонорис Кауза на ВСУ " Черноризец Храбър ". Тържествената гала ще се организира на 14 ноември от 14:00 часа в " Аула Максима “ на университета, оповестиха за Varna24.bg от там.

Варненският свободен университет присъжда званието с решение на Академичния съвет, за ангажираността, персоналната поддръжка и присъединяване на Джордж Кремлис в развиването на нов учебен план – магистърската стратегия " Кръгова стопанска система “, както и за забележителния му принос за основаване на среда, стимулираща полезностите на устойчивото развиване и използването на модела на кръговата стопанска система.

Магистърската стратегия " Кръгова стопанска система “ на ВСУ " Черноризец Храбър “ е първата по рода си в Европейския съюз. Тя се организира под патронажа на Генерална дирекция " Околна среда “ на Европейската комисия. В нея завършиха образованието си два випуска студенти, които разработиха и показаха действителни проекти за осъществяване упоритостите на Зелената договорка за цифрова и екологосъобразна стопанска система.  В разгара си е акцията за банкет на третия випуск студенти в магистърската стратегия “Кръгова стопанска система ".

Отношението към околната среда е водещ приоритет и отговорност на ВСУ “Черноризец Храбър ". Университетът трансформира по едно и също време средата и отношението, като дава отговор на най-високите стандарти за резистентност, учредени на научни, просветителни, стопански, екологични и обществени критерии. Варненският свободен университет е водач в образованието по кръгова стопанска система. В университетския профил се осъществя цялостен цикъл просветителни артикули по проблематиката – от курсове за спомагателна подготовка, през стабилно разрастваща се магистърска стратегия и надграждането й в просветителна и научна степен " лекар “. Темите, свързани с измененията в климата и зеления преход, са застъпени в бакалавърските и магистърските стратегии по “Икономика ", “Публична администрация и мениджмънт ", “Бизнес администрация и мениджмънт ", “Архитектура " и други

Варненският свободен университет стана и първото висше училище в България, сертифицирано по интернационалния стандарт ISO 14001:2015 за ръководство на околната среда.

Джордж Кремлис е ръководител на гръцката самодейност на равнище Обединени народи за отбрана на културното и естествено завещание от въздействието на изменението на климата. Той е член на Борда на Европейската организация за обществено право и ръководи нейния Институт за климата и кръговата стопанска система. Член е на екологичния и обществен съвещателен съвет на Европейската банка за възобновяване и развиване и сега е ръководител на Бюрото на Конвенцията за оценка на въздействието върху околната среда в трансграничен подтекст, призната в Еспо.

Джордж Кремлис е почетен шеф на Генерална дирекция " Околна среда “ на Европейската комисия. Той е ръководител на комисията по кръгова стопанска система на AmCham и е консултант на комисията по околна среда на гръцкия парламент. Доскоро е специфичен консултант на гръцкия министър-председател по въпросите на енергетиката, климата, околната среда и кръговата стопанска система.

Гост-преподавател е в редица университети в Гърция и в чужбина, изключително в следдипломно образование. Автор е на огромен брой изявления на британски, френски и гръцки език, в това число книги и публикации, по отношение на политиката и правото на Европейски Съюз, по-специално институционално право, бизнес право, конкурентно право, интернационално частно право, екологично право и относително право.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР