Варненският съд и прокуратура предизвикаха недоумение с изненадващо бързите си

...
Варненският съд и прокуратура предизвикаха недоумение с изненадващо бързите си
Коментари Харесай

Атлантическият съвет: Позорно решение на съда и прокуратурата във Варна

Варненският съд и прокуратура провокираха неразбиране с изненадващо бързите си дейности в предаването на критик на Путин на режима в Русия, което евентуално ще се отрази на интернационалния имидж на страната ни заради кооперация на страна агресор, за която има доста данни, че няма върховенството на закона и човешките права не са приоритет. 

Атлантическият съвет излезе с остра позиция:

" За следващ път български съд и български арбитър взимат освен юридически и морално голословно решение, само че ни принуждават да се срамим, че живеем в сякаш правова, сякаш европейска и сякаш атлантическа страна.

Делото против Алексей Алчин, съветският цивилен деятел и герой против диктаторския режим на Владимир Путин, нашумя задоволително, с цел да обясняваме кой е господин Алчин и какви са прегрешенията му.

Компетентни адвокати са безапелационни, че с решението си от 8 август т. година Варненският областен съд се пробва да изпрати съветския държавник в ръцете на палачи, потомци и следовници на юридическата „ школа “ на Дзержински, Вишински, Берия и Сталин.

Как се стигна до позорното решение? Въпреки мнението на европейски правни престижи и мнение на Съвета по правораздаване и вътрешни работи на Европейския съюз от З и 4 март т. година, Варненската окръжна прокуратура е дала ход на процедурата за екстрадиция на съветския жител. Въпреки мнението на европейските ни съдружници, че страните, които отхвърлят да преглеждат претенции от Русия и Беларус за съдействие по наказателно-правни въпроси, имат учредения. Основанията им се градят върху десетилетните груби нарушавания на човешките права, интернационалното право и интернационалните съглашения, осъществявани в Руската федерация и в Беларус.

Но съгласно прокурор Р. Георгиева, „ И правото ми е благо, и законът ми е благ, само че прокурор Чайка ни е най-мил “.

„ Престъплението “ на Алексей Алчин съставлява запалване на съветския паспорт и военната брошура от Алчин в символ на митинг против експанзията на Руските въоръжени сили против суверенна Украйна. Гражданският акт на господин Алчин е осъществен на 26 февруари т. година, на третия ден след началото на противозаконните и безчовечен военни дейности против Украйна.

Чак тогава съветската прокуратура се сеща, че преди няколко години Алексей Алчин бил направил „ данъчни измами “ на съветска територия. Преди години със същите изсмукани от пръсти обвинявания в укриване на налози, шикалкавене и тям сходни лишената от въображение прокуратура изпрати на подсъдимата пейка политическия съперник на Вл. Путин Михаил Ходорковски, а в този момент безусловно пред очите ни гази обикновени правни правила и с дебелашко твърдоглавие се разправя с опозиционния водач Алексей Навални.

Прави чест на варненската общност, на неправителствената организация „ За свободна Русия “ и на десетки български публични и политически дейци, учени, интелектуалци и хора на изкуството, които проведоха протестен мининг пред Варненския областен съд, насочиха писмени апели и дадоха изявленията в медиите. Присъединяваме се към мнението на уважаваните ни сънародници, че изгонването на Алексей Алчин „ ще бъде сериозен удар по престижа на България пред демократичния свят. Страната ни не може да бъде съдружник на процеси по тъпчене на човешките права, обезвреждане на неуместните свободни жители и политическа разпра “.

" Добре знаем, че корумпираните правоприлагащи органи на Русия имат одобрена процедура да образуват наказателни каузи за укриване на налози за унищожаване на евентуалната конкуренция, след което да лишават бизнеса на жертвите си. Хиляди бизнесмени и предприемачи са лишени от независимост в Русия по сходни престъпни каузи ", гласи позицията на " За свободна Русия ".

Вече сме уверени, че правосъдната система в Русия е съществено подвластна от политиката и целите на кремълския режим. Преди да напусне Европейския съд по правата на индивида Руската федерация изрично заемаше първо място на Стария континент по броя на тъжби в Европейския съд по правата на индивида, подадени против съветската страна от нейни жители.

С достоверни данни и очевидци към този момент е потвърдено, че съветските затвори и местата за задържане са резервати за средновековни мъчения, тормоз, чудовищно беззаконие и заличаване на човешкото достойноство.

В рамките на правосъдния развой съветското правораздаване постоянно позволява наказателни обвинявания и правно несъстоятелни постановления, които срутват финансовото положение, свободата, живота и здравето на съветски жители.

Въпреки изброените обстоятелства и условия Варненският областен съд в лицето на някогашния боен арбитър Светлозар Георгиев почете желае на съветското държавно управление и взе решение за екстрадиция на Алексей Алчин. Позорно решение, което се родее с разрешението на различен български арбитър, почел молбата на националния изменник Николай Малинов да пътува в чужбина по значими бизнес каузи. „ Бизнес делата “ на други Малинов го водиха в една от тържествените зали на Кремълския замък, където интернационалният боен нарушител Владимир Путин го удостои с медал за заслуги към съветската страна. Същата страна, която разгласи Република България за „ неприятелска страна “ и я внесе в дълъг лист на цивилизовани, демократични и хуманни страни, отказали да играят във водевилите на московската хунта.

Скъпи сънародници,

Почитаеми български жители,

Граждани на Обединена Европа,

Призоваваме всички със взаимни старания, с кротичък напън, с политически, публични и цивилизовани средства да не допуснем изгонването на следващия самоуверен, несклоняем и почтен наследник на съветския народ. Да не позволим още едно човешко създание, намерило заслон и протекция в свободна България, да бъде хвърлено в лапите на мракобесната съветска правораздавателна машина, която все по-бързо се завръща към праобраза си от ГУЛаг!

Призоваваме съдиите от Апелативния съд да си напомнят заветите на най-светлите мостри на римското и на европейското право и да не позволен върху положителното име на българския съд да бъде лепнато следващото черно леке, сътворено от наследниците на всеобщите убийци от така наречен национален съд и от генно-модифицирани псевдоюристи, за които дълго лелеяната правосъдна промяна у нас по този начин и не е почнала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР