Варненският районен съд е уважил днес искането на Районната прокуратура

...
Варненският районен съд е уважил днес искането на Районната прокуратура
Коментари Харесай

Задържане под стража за мъж, измамил двама души, че ще им отдаде под наем жилища

Варненският областен съд е почел през днешния ден настояването на Районната прокуратура за взимане мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на 26-годишния Петър Г. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Той е бил притеглен като обвинен за осъществени две действия в изискванията на повторност и като продължавано закононарушение. След привличането му към наказателна отговорност за машинация прокуратурата го е задържала за период до 72 часа с оглед обезпечаването му пред Варненския областен съд за установяване на непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

В интервала от 6 март до 9 март 2018 година за да набави за себе си имотна полза обвиненият Петър Г. възбудил подвеждане у двама варненци, че ще им отдаде чартърен жилища. С дейностите си той им предизвикал имотна щета в размер на 1 160 лв.. 26-годишният мъж, който няма непрекъснат адрес, не е разполагал с права, нито е имал правна опция да отдаде чартърен двата жилището във Варна.

Само преди един месец Петър Г. е бил наказан за същото закононарушение. Присъдата на Софийския областен съд е влезнала в действие, преди да извърши актуалното действие.

Той работил сходно като механизъм при реализиране на тази машинация, която като се изключи че е осъществена в изискванията на повторност, се явява и още един рецидив, защото действието е в изпитателния период на избраното от СРС наказване.
Петър Г. е с непрекъснат адрес в Монтана. Доскоро е живял на квартира в София. В края на февруари 2018 година дошъл с приятелката си във Варна и се настанили в хотел.

Съдът е приел причините на прокуратурата, че съществува висока социална заплаха на обвинения, както и че има действителна заплаха той да извърши закононарушение и да се укрие, в случай че е на независимост. Определението на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Варненския областен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР