Варненският окръжен съд призна за виновен 36-годишния Борис за това,

...
Варненският окръжен съд призна за виновен 36-годишния Борис за това,
Коментари Харесай

15 години затвор за мъж, посегнал сексуално на 6-годишно момче във Варна

Варненският областен съд призна за отговорен 36-годишния Борис за това, че на 3 септември 2022 година направил дейности за да възбуди полово предпочитание без съвкупление във връзка с 6 годишно момче. Престъплението е осъществено в изискванията на рисков рецидив.

Окръжен съд – Варна присъди наказване 15 години „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим на изтърпяване. Борис беше приет за отговорен и за това, че на същата дата направил полово съприкосновение с детето, като за това закононарушение присъдата му е 6 години затвор. От двете санкции 36-годишният мъж ще търпи по-тежкото, а точно 15 години „ отнемане от независимост “.

Съдът почете в целокупност предявения цивилен иск от страна на родителите на потърпевшото дете в размер на 100 000 лв., ведно със законната рента, считано от датата на действието до дефинитивно погашение на сумата.

Делото бе прегледано по общия ред при закрити порти, защото се касае за закононарушения срещу половата цялост на малолетно дете и за обстоятелства и условия от персоналния живот на детето и неговите родители. По време на правосъдното разследване, подсъдимият не се призна за отговорен. Защитникът му пледираше пред правосъдния състав, че Борис страда от психическо заболяване и не следва да носи наказателна отговорност.

Заключенията обаче на двете назначени съдебно-психиатрични експертизи бяха безапелационни, че подсъдимият е бил в положение да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си. В хода на правосъдното разследване бяха изслушани и движимостите лица, изготвили ДНК и съдебно-медицинските експертизи. Събрани бяха задоволително доказателства, уличаващи 36-годишният Борис в осъществяването на закононарушенията.

Като отегчаващо отговорността събитие в обвиняването бе посочена многократната миналата съдимост на мъжа за закононарушения от общ темперамент – всичките за полови похищения. Последното си наказване Борис П. изтърпял на 09.02.2019 година по присъда на Районен съд – Девня. Според закона, всяко последващо действие осъществено в 5 годишния период от изтърпяване на наказването по предходните присъди обуславя съществуването на квалификацията рисков рецидив.

На 3 септември 2022 година, след 19 ч., в ж.к. Вл. Варненчик във Варна татко ремонтирал автомобила си пред блока, а наоколо дребният му наследник карал тротинетка. Борис следил детето. Когато то излязло от полезрението на своя родител го завел в храстите наоколо и направил закононарушенията по отношение на момчето. Когато то се върнало при татко си, той забелязал, че на разстояние от детето му стои Борис. Детето незабавно разказало за случилото се. Родителят подал сигнал на телефон 112, а причинителят бил арестуван на място от екип на полицията.

Присъдата на Окръжен съд – Варна предстои на обжалване в 15-дневен период от през днешния ден.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР