Варненският окръжен съд призна за виновен 22-годишния Алекси А., който

...
Варненският окръжен съд призна за виновен 22-годишния Алекси А., който
Коментари Харесай

Присъда за мъж предложил подкуп на полицай

Варненският областен съд призна за отговорен 22-годишния Алекси А., който предложил рушвет на двама полицейски чиновници от III районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Варна, с цел да не извършат  действия по работа. 

Делото беше гледано по процедурата за кратко правосъдно разследване, като подсъдимият призна признават напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и изрази единодушие да не се събират доказателства за тях.
В пледоарията си всъщност представителят на ВОП помоли съда да признае подсъдимия за отговорен като му наложи наказване  около една година и три месеца отнемане от независимост, което да бъде редуцирано с една трета и надлежно да бъде отсрочено с подобаващ изпитателен период, както и наказване санкция в размер на към 500лева.
Припомняме последователност на обвиняването. На 17 март тази година Алекси се движел с автомобил „ Ауди A3 ", по ул. „ Акад. Курчатов " наоколо до зеленчуковата борса. Намиращият се наоколо полицейски патрул забелязали, по какъв начин лидерът на автомобила  в един миг внезапно нараснал скоростта, като при маневра „ десен завой " с цел да продължи по ул. „ Под игото " се качил на тротоара. Това предиздвикало чиновниците на Министерство на вътрешните работи да последват автомобила, с цел да извършат инспекция на лидера. Те открили, че подсъдимият не има удостоверение за ръководство на МПС и е недееспособен. Алекси бил помолен от органите на реда да изчака идването на екип на „ Пътна полиция " за съставянето на акт за определяне на административното нарушаване. Докато служителите на реда изчаквали в служебния си автомобил идването на екипа, подсъдимият почукал на стъклото и се обърнал към двамата служители на реда с думите „ Да дам някой лев да се почерпите и да ме пуснете, че бързам ".   След като чиновниците отказали парите, Алекси отворил вратата на полицейския автомобил, седнал на задната седалка и хвърлил 40 лв. и 50 евро. Парите паднали до лоста на ръчната спирачка. Виждайки това, служителите на реда незабавно слезли от автомобила и разпоредили на подсъдимия  да слезе, като му сложили белезници. Докладвали за случилото се на оперативния дежурен на III районно управление (на МВР) - ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Варна, като запазили местопроизшествието до идването на проверяващите за осъществяването на оглед. 
Варненският областен съд призна Алекси А. за отговорен и му наложи  наказание „ отнемане от независимост “  за период от 1 година, което редуцира с 1/3 т.е. 8 месеца, като отсрочва осъществяването на наказването с 3-годишен изпитателен период, както и санкция в размер на 400 лева

Присъдата предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен период от през днешния ден. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР