Варненският окръжен съд остави в ареста 33-годишния Пламен Пенев, който

...
Варненският окръжен съд остави в ареста 33-годишния Пламен Пенев, който
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, отглеждал канабис в нарколаборатория край Варна

Варненският областен съд остави в ареста 33-годишния Пламен Пенев, който беше арестуван преди три дни с обвиняване, че популяризира марихуана и отглежда канабис във високотехнологична лаборатория край село Млада армия.



Съдът не почете настояването на юриста на подсъдимия за по-лека мярка за неотклонение с претекст, че той може да повлияе на очевидци, които следва да бъдат разпитани.

По време на правосъдното съвещание стана ясно, че малко преди да бъде арестуван, Пенев е изхвърлил мобилния си телефон. Предстои да се откри дали има други лица, съпричастни към закононарушението.

Лабораторията за развъждане на канабис е работела от няколко месеца. Стопанските здания, където е била ситуирана, са купени при започване на май. Общата стойност на договорката е 300 000 лв., като 50 000 от тях са били преведени незабавно. Договорката била останалата сума да се изплати на вноски.

Мярката " задържане под стража " може да бъде обжалвана в тридневен период, а идващото съвещание по делото е планувано за 26 септември.

Автор: Петко Петков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР