Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между държавното обвинение и

...
Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между държавното обвинение и
Коментари Харесай

3 години затвор за мъж, опитал да извърши грабеж

Варненският областен съд утвърди съглашение, реализирано сред държавното обвиняване и 24-годишния Наско Г., с което той се признава за отговорен за осъществен опит за обир, в изискванията на рисков рецидив и с приложимост на мощ. Престъплението останало незавършено по независещи от волята на дееца аргументи.

На 26 октомври 2022 година във Вълчи дол, глухоням мъж се прибирал към дома си. В непосредственост до железопътния прелез в града бил атакуван от Наско Г., който се опитал да му отнеме чантата. Мъжът оказал опозиция и затруднил 24-годишният изедник. Успял да се отскубне от него и побягнал, след което хвърлил камък по нападателя си. Наско Г. направил същото, само че с изключение на камък хвърлил по жертвата си и тухла, с която го уцелил в тялото. Настигнал го, съборил го на земята и почнал да му нанася удари, като се опитвал да издърпа чантата, която потърпевшият мощно затискал с тялото си. На мястото се появили двама очевидци, които Наско Г. повикал на помощ с обяснението, че в чантата имало хиляда лв.. Мъжете отказали да вземат участие и помогнали на потърпевшия, а нападателят избягал от мястото на престъплението.

В хода на следствието било открито, че в чантата на потърпевшия имало портфейл с 11 лв., очила и мобилен телефон – всичко на стойност 656,60 лв..

Пред съда Наско Г. съобщи, че се отхвърля от разглеждане на делото по общия ред, склонен е с изискванията на съглашението, което е подписал непринудено и е наясно с последствията от него.

Съдебният състав на Варненски областен съд утвърди съглашението, откакто откри, че то не опонира на закона и морала.

За осъщественото закононарушение подсъдимият одобри да му бъде наложено наказване 3 години „ отнемане от независимост “, което да бъде изтърпяно при първичен „ непоколебим режим “. 

Одобреното от съда съглашение има последствията на влезнала в действие присъда и е дефинитивно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР