Варненският народен представител Стела Николова от Продължаваме промяната - Демократична

...
Варненският народен представител Стела Николова от Продължаваме промяната - Демократична
Коментари Харесай

Варненски депутат недоволства от агенцията за бежанците заради становище за Русия

Варненският депутат Стела Николова от „ Продължаваме промяната - Демократична България ” упорства за среща с управлението на Държавната организация за бежанците поради мнение, че Русия е другарска и демократична страна.

Поводът е среща на депутата с съветския жител Алексей Алчин, който малко след експлоадирането на войната в Украйна изгори обществено съветския си паспорт на митинг в морския град.



46-годишният Алексей Алчин е упрекнат в Русия, че като шеф на сдружение се е сдобил с данните за банкови сметки на фиктивни компании. С подправени документи през 2015 година е избегнал заплащането на налози за над 282,5 млн. рубли, след което напуснал страната си. Преди година той беше арестуван във Варна. Окръжният съд в морския град разреши екстрадицията на Алчин, само че Апелативният анулира решението.

„ Руснаци, които търсят протекция в България, не напущат родината си от хубаво. Алексей Алчин и още трима души пристигнаха при мен с молба на предам на Държавната организация за бежанците да спре да написа мнения на съдилищата, че Русия е другарска и демократична страна. Ще желая среща с ръководителя на организацията ”, разяснява Николова.

Народният представител подсети, че в края на май Върховният административен съд е отказал политическо леговище руснакия жител Александър Стоцки. Съдът базира решението си на мнение на Държавната организация за бежанците, съгласно което ситуацията в Русия не се е трансформирало фрапантно в отрицателен проект през последните две десетилетия. Според мнението в Москва има построени демократични институции и настоящи цивилен организации, следени от обществото.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР