Варненският кмет Иван Портних коментира оставката, която вчера му беше

...
Варненският кмет Иван Портних коментира оставката, която вчера му беше
Коментари Харесай

Кметът на Варна за исканата му оставка: Май интересът клати феса, някак странно се обединиха леви, десни и бесни

Варненският кмет Иван Портних разяснява оставката, която през вчерашния ден му беше поискана от представители на пет партии. Той направи това късно вечерта на страницата си във Facebook.

В поста си варненският кмет подчертава, че сходна реакция за него значи, че е прав да изиска оставката на основния проектант на Община Варна.

„ Оставката на основния проектант, която желаех през вчерашния ден, поради основани порочни практики, предстоящо изнерви мнозина. Защо ли?! Май ползата клати феса и някак необичайно сплоти леви, десни и гневни във Варна! Тази нервност ясно демонстрира, че решението ми е вярно! “, написа Портних.

„ За страдание, залутани в предизборния популизъм, видните строители на капитализма ПП-ДБ, известни и като Партиите на Приватизаторите, още веднъж не дадоха отговор на значимите въпроси:

Защо не отстраняват противозаконните бараки в курорта Златни пясъци, станал знак на костовата приватизация и за какво са заграбили 2 дка поляни в Морската градина! И каква е ролята на Бузев в това? “, декларира градоначалникът.

Във вторник вечерта повреда на магистралния тръбопровод Варна – Златни пясъци унищожи вътрешнокварталната улица „ Петър Скорчев ” и заля бул. „ Васил Левски ”, като на това място това е четвърта повреда от 2017-та година насам.

Сред аргументите за желаната оставка са липса на цялостна визия за Варна, презастрояването на града през последните години, както и проявена бездейност от страна на Бузев за основни планове за развиването на града, измежду които са въпросът с Дупката и опазването на постройките - паметниците на културата.

Според кмета на Варна има двойни стандарти по аналогични преписки, както и „ ясни опити за незаконосъобразни дейности, водещи до обосновано съмнение за зависимости “.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР