Варненският апелативен съд не уважи жалбата на обвиняем за държане

...
Варненският апелативен съд не уважи жалбата на обвиняем за държане
Коментари Харесай

Задържаха мъж, продавал амфетамин на 16 годишни деца

Варненският апелативен съд не почете жалбата на обвинен за държане на опиати против определение на Добричкия областен съд, с което е било постановено задържането му под стража. Прокуратурата е подвела към отговорност Джунет С. за това, че на 18. ноември в Балчик е държал 4, 4 грама амфетамин за да го популяризира.

В правосъдното съвещание представителят на държавното обвиняване сподели, че най-малко от година Джунет С. доставя с марихуана и амфетамини цяла махала. Сред „ клиентите “ му са 15-16 годишни деца. Адвокатът му подсети, че мъжът се е признал за отговорен и спомага на следствието. Защитата отхвърля опцията обвиненият да се укрие или извърши закононарушение.

Апелативният съд обърна внимание на осъщественото тежко съзнателно закононарушение, обвързвано с разпространяване на високорискови наркотични субстанции, в това число на деца. Макар да не намира за действителен риска от укриване, актуалният състав показа изводите на Окръжния съд в Добрич, че е действителна заплахата при по-лека мярка за неотклонение обвиненият да извърши закононарушение. Тя се извежда от характера на действието и тежестта на закононарушението, както и от правосъдното минало на арестувания. Въпреки че е оправдан, това не заличава съществуването на 3 постановени присъди, които приказват отрицателно за личността му. Така заплахата той да наруши закона е действителна, а не хипотетична.

С тези причини Апелативен съд – Варна удостовери задържането под стража на обвинявания в държане за разпространяване на високорискови опиати Джунет С.

Определението не предстои на обжалване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР