Варненският апелативен съд днес гледа мярката за неотклонение на румънеца

...
Варненският апелативен съд днес гледа мярката за неотклонение на румънеца
Коментари Харесай

Румънецът, прегазил дете във Варна, се разплака в съда

Варненският апелативен съд през днешния ден гледа мярката за неотклонение на румънеца Адриан Крецу, който прегази 5-годишно момиче на паркинг в Морската градина в града. Обвиняемият се разплака в правосъдната зала.

„ Съжалявам, в никакъв случай не съм желал да нараня дете. Не видях нищо и не знам по какъв начин се случи”, съобщи пред съда 32-годишният чужденец, който е упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност, съобщи Дарик.

Въззивната инстанция отсрочи своето решение за 12 юли. Дотогава би трябвало да бъде направена информация от румънските управляващи за правосъдното минало на Крецу и за осъществените от него нарушавания като водач.

След като информацията бъде предоставена, магистратите ще се произнесат дали румънецът ще остане в ареста.

Крецу съобщи, че е неосъждан, а като водач е правил „ незначителни нарушения”.

Прокуратурата настоя чужденецът да не бъде пускан от ареста, защото може да се укрие, тъй като няма адресна регистрация във Варна. Крецу живее в градче до Констанца и работи на пристанището в морския град в северната ни съседка, стана ясно в правосъдната зала.

Адвокатът му разяснява, че клиентът му може да бъде призоваван на сегашния си адрес, изтъквайки близкото разстояние сред Варна и Констанца. Защитникът подчертава върху положителното процесуално държание на Крецу, който е дал цялостни пояснения пред проверяващите, а след случая не е напуснал местопроизшествието.

„ Той няма опция, нито желание да се укрива. Деянието му е непредумишлено”, добави още юристът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР