Варненските седесари се поклониха пред паметта на жертвите на комунистическия

...
Варненските седесари се поклониха пред паметта на жертвите на комунистическия
Коментари Харесай

Варненските седесари се поклониха през жертвите на комунизма

Варненските седесари се поклониха пред паметта на жертвите на комунистическия режим  пред паметника във Варна.

Пред паметника се поклониха зам. ръководителят на Съюз на демократичните сили доктор Янко Станев, общинският консултант от Съюз на демократичните сили Стефан Станев, регионалният секретар Юрий Колев, зам.-кметът на регион " Приморски " Веселин Василев, зам.-кметът на регион " Владиславово " Бистра Спасова, ръководителят на районната конструкция на Съюз на демократичните сили - Владиславово Антон Чанев, доцент доктор инж. Медиха Хамза, членове и смипатизанти на Съюз на демократичните сили.



Сините сервираха венци и цветя и още веднъж се зарекоха, че ще пазят демокрацията в България, паметта на неуместно убитите в мракобесния режим и изрично си дадоха обещание, че няма да разрешат на комунистите, които към момента се борят за власт, да ръководят свободна и европейска България.

Годината е 1945, когато в нощта на 1 против 2 февруари Народния съд осъжда на гибел трима регенти, 67 депутати, министри, генерали, полковници, банкери. Присъдите са изпълнени на същия ден. Много от околните на подсъдимите са изселени, малко преди присъдите.

Жертви стават трима регенти, 67 депутати, министри, генерали, полковници, банкери. Присъдите са изпълнени на същия ден. Много от околните на подсъдимите са изселени, малко преди присъдите.

Според статистиката са издадени общо над 10 000 в 131 процеса. На гибел са наказани над 2 600 души. Около 200 души са били избити още преди правосъдните процеси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР