Варненски строителни фирми и граждани, с подкрепата на Българското национално

...
Варненски строителни фирми и граждани, с подкрепата на Българското национално
Коментари Харесай

Национална дарителска кампания за почистване фасадата на Катедралния храм "Св. Успение Богородично" във Варна

Варненски строителни компании и жители, с поддръжката на Българското национално радио стартират

Средствата, нужни за почистването на камъка и неговото запечатване, са 150 000 лева Периодът, за който би трябвало да се събере сумата, е къс – до три месеца. Това е времето, в което към фасадата на храма към момента ще е инсталирано скеле, чиято стойност от над 400 000 лева към този момент е платена от донор.



Варненската катедрала е построена от пясъчен варовик, по който от десетилетия се натрупва прахуляк и отлагания, в това число нападателните изпарения от автомобилния трафик в центъра на града. Според експертните оценки отлаганията по фасадата на храма би трябвало да се обработят хидрофобизирано, по-късно камъкът да бъде запечатан с покритие, което ще го отбрани за идващите най-малко двайсет години.

Средствата за разчистване фасадата на Митрополитската катедрала " Св. Успение Богородично " във Варна ще се събират с дарителски SMS и по банкова сметка.

Изпратете дарителски SMS  с текст на латиница DMS  KATEDRALA  на номер 17 777 ( за клиенти на Telenor , VIVACOM  и А1 )

За клиентите на Telenor, VIVACOM и А1 цената на един SMS е 1 лева, за консуматори на предплатени услуги един SMS е 1,20 лева с Данък добавена стойност. За абонаментни дарения цената е 2 или 5 лева месечно.

За онлайн дарения посетете страницата на акцията в 

Може да подкрепите Национална дарителска акция за разчистване фасадата на Митрополитската катедрала " Св. Успение Богородично " във Варна и с паричен превод по

банкова сметка в лв.

АЛИАНЦ БАНК БЪЛГАРИЯ АД
ХРАМ СВЕТО УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО
IBAN: BG63BUIN95611000681251
BIC: BUINBGSF

Митрополитската катедрала " Св. Успение Богородично " е издигната преди повече от 140 години с доброволни дарения от родолюбиви българи от Варна и цялата страна. Тя е първият огромен храм у нас, повдигнат след Освобождението. Първият камък е положен от княз Александър I Батенберг през 1880 година, а единствено шест години по-късно през 1886 година в новопостроената катедрала е отслужена първата Света литургия. 

Повече за историята на съграждането на Варненската катедрала можете да прочетете. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР