Варненската очната клиника „Света Петка“ е замесена в интрига с

...
Варненската очната клиника „Света Петка“ е замесена в интрига с
Коментари Харесай

Вкараха варненска клиника в интрига с лекарство

Варненската очната клиника „ Света Петка “ е забъркана в конспирация с лекарство, откри „ Труд “. В рекламата на продукта за възобновяване на повредено зрение Clean vision, на която попаднахме в интернет, е употребявано непозволено името на клиниката под претекста, че „ бил избухнал скандал и заместник-главният шеф, както и редица други чиновници на клиниката, упреквали управлението, че съзнателно попречили използването в клиниката на това лекарство, което сякаш без интервенция, изцяло лечебно, възстановявало повреденото зрение до 95-100% “.

„ Труд “ се свърза с доктор Даниела Митова, водещ експерт във варненската клиника, която удостовери,че това е машинация, с която са осведомени от близо година. „ За жал попаднахме на тази лъжлива реклама още преди година. Допитахме се до експерти по какъв начин да действаме и къде да подадем сигнал, само че не достигнахме вярната институция, с цел да смъкват от интернет този уебсайт. Категорично това е машинация, нито клиниката, нито лекарите са работили или чували за лекарството “, съобщи за „ Труд “ доктор Митова. За страдание обаче имало консуматори, които си закупили продукта и останали излъгани от обещанията за резултата му.

Наглата реклама стартира с текста, че „ група учени разгласили отворено писмо с молба да се избави водещата офталмологична болница от алчността, корупцията и измамата. Също по този начин лекарите били подкрепени и от Международната фондация за очите “. При бърза инспекция установихме, че такава фондация не съществува, а подписаните лекари са със сбъркани имена и длъжности. „ Лекарите настояват, че управлението на болничното заведение им забранявало да употребяват новото лекарство Clean Vision за лекуване на пациентите. Причината била в намаляването на броя на интервенциите (Clean Vision при 86% от случаите възвръща зрението без операции), което от своя страна водело до понижаване на приходите на болничното заведение “.

Измамниците са хитри, употребявали имената на лекарите от клиниката, само че фотосите, които са качили не дават отговор на тези на действителните лекари. Например подобен е казусът на доктор Жени Борисова. Именно тя е „ основното лице “ на интригата и „ един от създателите на отвореното писмо, в което се разобличавало по какъв начин на лекарите скрито им се предлага да предписват интервенции на всички пациенти. Хората са подготвени на всичко, с цел да си възвърнат зрението и по тази причина постоянно се съгласяват “. Разбира се такова писмо няма, цели се само резултатът на сензацията и заблудата да помогне за продажбата на лекарството.

Сбъркани специалности и имена на лекари

В заблуждаващата реклама са сбъркани и специалностите на докторите в клиниката, както и са употребявани имената на лекари, които не работят там. Димитър Пасков, показан като водещ клиничен доктор, офталмолог с 30-годишен стаж и доцент, в действителност е с купа лекар и е анестезиолог. Доц. Марин Атанасов е зам.-директор на Университетска болница " Св. Георги " в Пловдив, а не заместник-главен шеф по научната и клинична работа и внедряване на нови технологии, претендент на медицинските науки, както е показан в заблуждаващата реклама.

Борислав Пашев, показан за български офталмолог, посветил целия си живот в търсенето на способ за възобновяване на зрението без микрохирургия и лазер, е фиктивен от измамниците персонаж. В този вид реклами постоянно има фиктивен персонаж – доктор, измислил лека. Тук Пашев е основният воин, който “почти 8 години създавал лекарство, което доста да усъвършенства зрението без интервенция, посредством повишение на тонуса на очните мускули и изчистване от замъгляването на лещата “.

Естествено героят умрял на 2 декември 2004 година трагично при злополука с хеликоптер, на който той и трима водачи летяли от Бургас до София – несъмнено несъществуваща.

Лъжат, че хапчето е лек за късогледството

Лекарството можело да се употребява при лекуването на очни болести, като късогледство,
глаукома, катаракта, инфектиране на зрителния нерв, оптичен неврит, увеит, хориоретинит, отлепване на ретината, замъгляване на роговицата, блефарит, конюнктивит, оцветен ретинит, кератит. Лекарите са безапелационни, че лекуване посредством лекарство с неразбираем състав, като това и то в домашни условия, не би дало обещаните резултати за лекуване на толкоз тежки болести.

Клиничните проучвания на Clean Vision били извършени в края на 2019 година в базата на СОБАЛ. Но такива не откриваме, с изключение на в рекламата на лекарството. Общо, в тях участваха 1289 души. При 94% от изследваните равнището на зрението и се увеличи до оптимални индикатори. При 91% от изследваните са отстранени признаците на хиперметропия, а при 83% от изследваните са излекувани от катаракта в началния и незрелия етап. 92% от изследваните са избегнали интервенцията от глаукома, а 98% от изследваните съумяха да възстановяват естествената хидратация на очите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР