Варненската ИТ академия, Advance Academy, стартира целогодишните си курсове по

...
Варненската ИТ академия, Advance Academy, стартира целогодишните си курсове по
Коментари Харесай

Новата учебна година в Advance Academy стартира през Октомври. Програмиране за деца от 1 до 12 клас

Варненската ИТ академия, Advance Academy, започва целогодишните си курсове по програмиране за деца от 1 до 12 клас на 1-ви Октомври.

Академията създаде нови цялостни просветителни пътеки, Computer Science и Web Development, които ще вкарат децата в невероятния свят на програмирането. Програмата е създадена на равнища, с цел да може, когато децата приключват един курс, да могат да продължат към идващия и с всеки курс да надграждат своите познания и да вървят самоуверено напред към кариера в ИТ.

Курсовете от програмата , които ще започват са ТРИ :

1) Програмиране на игри със Scratch за деца от 1 до 4 клас
Обучението ще покаже съществени концепции в програмирането на наличен за деца език. Чрез платформата Scratch и помощта на нашите опитни лектори, децата ще основат игра и ще схванат по какъв начин да я употребяват, с цел да ръководят дронове и роботи и всичко това до момента в който основават нови другарства и се забавляват.

2) Програмиране на игри с Micro:bit за деца от 2 до 5 клас
Разработването на игри с Micro:bit е за деца, които познават и са създавали игри със Scratch. По време на целогодишния курс децата ще се срещнат с платформата mBlock и нейните благоприятни условия. Ще схванат какво е mBot robot, по какъв начин работи и по какъв начин да го програмират. Курсът ще продължи с работа с платката micro:bit, като ще програмират разнообразни игри и приложения на нея.

3) Програмиране на мобилни приложения с App Inventor за деца от 3 до 6 клас
Третата част от програмата е за деца, които са приключили най-малко 3-ти клас и имат базови знания по британски език. По време на курса децата ще научат главните концепции при разработка на мобилни приложения, употребявайки платформата MIT App Inventor. Чрез нея децата ще основат своите първи мобилни приложения за Android.

1) Уеб Програмиране за възпитаници
В този курс учениците ще се срещнат с А-Б-В-то на уеб създаването. Ще изградят своя лична уеб страница благодарение на езиците HTML, CSS, ще употребяват един от най-популярните фреймуъркове за уеб разработка, а точно Bootstrap. С негова помощ учениците ще основат усъвършенствана за телефон и таблет уеб страница.

2) JavaScript програмиране за възпитаници
Програма, ориентирана към проучването на един от най-мощните и търсени езици – JavaScript. С него могат да се създават игри, мобилни приложения, уеб уеб сайтове и да се прибавят разнообразни резултати. Този курс е за възпитаници, които имат опит в работата с HTML и CSS и желаят да надградят, своите познания. По време на курса учениците ще работят върху поредност от задания, които ще им покажат другите благоприятни условия на езика и тяхното практическо приложение.

3) PHP програмиране за възпитаници
Курсът по PHP програмиране е за възпитаници, които са най-малко 7-ми клас и да имат опит в писането на код на HTML и CSS. Насочен към проучването на един от най-популярните сървърни езици, а точно PHP. По време на образованието курсистите ще схванат какво съставлява базата от данни MySQL, ще основат уеб уеб сайтове с динамична информация и ще разработят уеб платформа с административен панел.

е мястото, където може да предоставите опция на вашето дете да се забавлява, до момента в който придобива доста нови познания и умения. Целта на Академията е да помогне на децата да създадат първата крачка в света на програмирането. В свят, в който технологиите са неизбежна част от всекидневието на децата ни, уменията по програмиране скоро ще бъдат толкоз значими, колкото и знанията по непознат език.

За повече информация: ;

email: [email protected] или на телефон: 0889990030
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР