Варненец на 98 години е признат за виновен за укриване

...
Варненец на 98 години е признат за виновен за укриване
Коментари Харесай

98-годишен мъж от Варна е осъден за укриване на данъци

Варненец на 98 години е приет за отговорен за укриване на налози в огромни размери, оповестиха през днешния ден от пресслужбата на Варненския областен съд, представена от Българска телеграфна агенция. Според обвиняването, от април 2007 година до април 2008 година той е укрил истината в подадените в Националната организация за приходите заявления за налог върху приходите на физическите лица и не е платил общо 11 902 лева За това закононарушение присъдата му е шест месеца отнемане от независимост, отсрочена с три години изпитателен период. Мъжът би трябвало да заплати и санкция от 1000 лв..

Обвиняемият е оневинен по обвиняване за потребление на програмен продукт, обект на авторското право. Съдът приема, че това е административно нарушаване и не му постанова наказване, заради изминал давностен период. 

Същите обвинявания са повдигнати и на 74-годишната другарка на подсъдимия, с която живее на брачен начала. Според съда против нея не са събрани доказателства за осъществено закононарушение и тя е оправдана. 

Присъдата против 98-годишния мъж предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен период.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР