Върнах в училището едно позабравено Олимпийско звено“, каза Евгени НедевИдеята

...
Върнах в училището едно позабравено Олимпийско звено“, каза Евгени НедевИдеята
Коментари Харесай

Новият директор на Спортното училище иска то да стане като американските колежи

Върнах в учебното заведение едно позабравено „ Олимпийско звено “, сподели Евгени Недев

Идеята ми е Спортното учебно заведение в Русе да стане като американските колежи, където спорт и обучение вървят ръка за ръка, показа новият шеф на учебното заведение Евгени Недев. Днес той показа първите стъпки, които е подхванал, и желанията си за развиването му, съобщи.

„ Върнах в учебното заведение едно позабравено „ Олимпийско звено “. Всеки спорт номинира по 5 или 7 възпитаници според от броя на състезателите, които би трябвало да получават някакви привилегии, да бъдат по-стимулирани. Грижата за това „ Олимпийско звено “ е поета от верига русенски магазини. В момента в столовата също така, което се поставя на децата като храноден от Министерството на младежта и спорта, те прибавят още и съвсем сме удвоили оклада. Допълнително се прибавят два натурални сока, шоколад, банан и примерно пилешка пържола и това към останалата храна, която получават. Това са 40 деца, които са номинирани от треньорите, като номинацията не е за медали. Номинацията е по решение на треньора. Има номинирани дребни перспективни деца, които към момента нямат състезателен резултат, само че те ще го покажат “, изясни Евгени Недев..

Заедно с община Русе стартира взаимна самодейност за лъчение на възпитаник на месеца по сходство на Варненското спортно учебно заведение. „ Ние предлагаме възпитаник, който кметът награждава всеки месец. Той ще бъде друг според от показани спортни и в образователния развой резултати. Този месец няма доста спортни надпревари и по тази причина ще бъде препоръчан някой от тези, които са се изявили в образователния развой. Идеята е обществеността да разбере, че тук с изключение на спортисти, се градят и персони и се обръща внимание и на образованието “, разяснява шефът.

Недев изясни, че е премахнал длъжността на зам. шеф по спортната част, защото със спортната част ще се занимава самият той. „ Искам да обърна повече внимание към образователния развой, защото считам, че треньорите са страхотни експерти при нас и те си правят работата сносно. Според мен Спортното учебно заведение може да стане едно атрактивно място за обучение и за реализиране на спортни резултати на децата. Не всеки може да стане олимпийски или международен първенец, като излезе отсам и аз дори, когато одобрявам деца, с родителите съм разговарял и съм им казвал – не мога да ви обещая, че ще бъде медалист на Европейско или Световно, само че мога да ви обещая, че ще се опитам да го възпитам като добър човек и жител и да държа на морални полезности, които считам, че в днешно време са малко позабравени “, сподели още Евгени Недев.

Идеята е да се работи за привличане на деца за спортове като волейбол и баскетбол, както и за леката атлетика, където към този момент има записано едно момиче и се чакат още две момчета.

По отношение въз основата проблем е използването на басейна, защото няма различен в града, а този в учебното заведение към този момент е към общината и се употребява от всички клубове. Така учениците от плувни и гребни спортове имат по два часа на седмица занимания по плуване, вместо по два часа дневно, както е било преди време. Ползването се заплаща от учебното заведение на общината.

Недев обмисля по какъв начин може да стартира да действа още веднъж възстановителният комплекс под басейна, защото за учениците е значимо да имат добра храна, двуразови тренировки и възобновяване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР