Varna24.bg Окръжният съд отложи за 12 ноември 2021 година делото срещу

...
Varna24.bg
Окръжният съд отложи за 12 ноември 2021 година делото срещу
Коментари Харесай

Разкриха детайли около убийството на 39-годишната жена в Пловдив

 Varna24.bg Окръжният съд отсрочи за 12 ноември 2021 година делото против Миленко Рангелов, който преби жена си с юмруци в пияно положение,  съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Това се наложи поради заболяване на правосъден заседател.

Обвиняемият мъж, на 48 години, живеел с потърпевшата жена Сийка Ангелова на фамилни начала в продължение на 20 години. Те имали 7 деца. С множеството от тях обитавали едно домакинство в " Шекер махала " в Пловдив. Мъжът постоянно употребявал алкохол, след което упражнявал физическо принуждение над клетата жена. Затова тя се преместила да живее при майка си през 2019 година, а от Районен съд – Пловдив била издадена заповед за незабавна отбрана, която забранявала на Миленко да доближава жилището й, местата, които посещава, както и да упражнява физическото и психическото принуждение по отношение на нея.

След известно време обаче потърпевшата още веднъж се върнала да живее при него и децата им.

Така се стигнало до трагичния процес. На 20 октомври 2020 година, обвиненият, още сутринта, почнал да използва алкохол и да бие жена си. През деня той неведнъж нанесъл побой над нея, като я удрял с юмруци и ритници по цялото тяло.

Една от дъщерите им се пробвала да й помогне, само че Миленко Рангелов не й разрешил. От побоя, траял няколко часа, дамата изпаднала в безсъзнание. Към 22,30 ч. бил подаден сигнал на тел. 112. Пристигналите на място лекари открили гибелта на Сийка Ангелова. Обвиняемият бил арестуван.

Според заключението на направената правосъдно медицинска експертиза, потърпевшата е имала голям брой травматични увреждания по главата, тялото и крайниците. Причината за гибелта й е остра кръвозагуба с излив на кръв в коремната празнина, в резултат на скъсване на вътрешни органи от мощен удар с пестник или крайник.

Обвиняемият Миленко Рангелов бе задържат под стража незабавно и се намира в пандиза. Според обвинителния акт мъжът съзнателно е умъртвил 39-годишната Сийка Ангелова, като действието е осъществено по изключително непосилен за убитата метод – закононарушение по член 116, алинея 1, т.6, вр. член 115 от Наказателния кодекс.

Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което е упрекнат, е отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР