Varna24.bg На 27 декември започва ваксинацията срещу Ковид-19 в болниците в

...
Varna24.bg
На 27 декември започва ваксинацията срещу Ковид-19 в болниците в
Коментари Харесай

Утре се започва! Ваксините в Пловдив пристигнаха!

 Varna24.bg На 27 декември стартира имунизацията против Ковид-19 в лечебните заведения в Пловдив и региона За 5-ти регион, в който влизат областите Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали, са планувани 1100 ваксини. Това заяви доктор Ваня Танчева, шеф на РЗИ Пловдив. 

Ваксините дойдоха в Пловдив преди броени минути. 

" Това е един огромен коледен подарък за всички ни. Подчертавеме, че тя не е за лекуване, а за профилактика на болестта. Това е първата партида. Втората ще пристигна след 21 дни ", сподели проф. Красимир Гигов, ръководител на Координационния съвет по имунизирането.

" Очакване до края на януари 90 000 дози да бъдат доставени в България. Има брошура с указания за пациентите. Процесът е гарантиран, Разчитаме доста на шефовете на РЗИ ", добави го Богдан Кирилов, изпълнителен шеф на Изпълнителната организация по медикаментите

" Почти всички лечебни заведения в Пловдив ще се включат във имунизацията. Организацията е основана още преди празниците. Това са ваксини единствено за първата фаза, която обгръща медицинските експерти. Ваксината е за към 1000 медици. Предвидено до 31 декември да сме завършили ", началник на РЗИ-Пловдив.

Първата ваксина ще бъде сложена в 10.00 часа в Университетската болница " Свети Георги “, където са и най-много  желаещите да бъдат ваксинирани през петте дни – общо 200 лекари, сестри и санитари. Час по-късно процесът ще започва в болниците Каспела и Пълмед. След това ще стартира ваксинирането и на личния състав в общинската болница " Свети Мина “, както и в останалите осем лечебни заведения.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР