Varna24.bg >Целта на изпълнението на новия компонент II по двата проекта

...
Varna24.bg
>Целта на изпълнението на новия компонент II по двата проекта
Коментари Харесай

Насърчават работодателите да наемат хора с трайни увреждания

Varna24.bg >
Целта на осъществяването на новия съставен елемент II по двата плана е консолидиране на неактивни и безработни лица с трайни увреждания. Работодателите ще бъдат подтиквани оптимално дълго да задържат хората с трайни увреждания на работното място. Предвидена е опция за включване на безработните лица в професионално образование и/или образование за придобиване на основна подготвеност с ваучери  съобразено с условията на съответното работно място. Със средства по плановете ще бъдат поети възнагражденията според минималния застрахователен приход за съответната съществена икономическа активност и осигурителните вноски на наетите лица за 24 месеца. На работодателите, задържали чиновниците за 6 месеца след този период, ще се дава спомагателен тласък за обезпечена устойчива претовареност в размер на 6 минимални работни заплати, открити за страната.

Работодателите могат да подават поръчки на книжен притежател за откриване на свободни работни места съгласно своите потребности във всички бюра по труда в страната, в работни дни сред 08.30 и 17.00 часа.

Подробна информация за двата плана, изискванията за кандидатстване и нужните документи са оповестени на уеб страницата на Агенция по заетостта в графа Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " 2014-2020 по     скица " Обучения и претовареност за младежите " и схема " Обучения и претовареност ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР