Varna24.bg Пешеходната зона около Шишковата градина е почти завършена и

...
Varna24.bg Пешеходната зона около Шишковата градина е почти завършена и
Коментари Харесай

Пешеходната зона около Шишковата градинка е почти готова, красива е!

 Varna24.bg Пешеходната зона към Шишковата градина е съвсем приключена и се обрисува като доста красиво пространство за варненци и гостите на града, видя кореспондент на Varna24.bg

Нова настилка с цветни фигури са завършени в секторът пред СУ " Климент Охривски “ - в частта от бул. " Княз Борис I " до пл. " Екзарх Йосиф ", който става напълно пешеходна зона. Там са завършени повдигнати зелени острови, където е построено напояване.  

На финалната права е и ремонтът по ул. " Михаил Колони “, където имаше подмяна на тръбопровод, преасфалтиране, монтиране на нови енергоспестяващи осветителни тела и озеленяване.

Бави се ремонтът на самата Шишкова градинка, където към момента има големи ровове и струпана тежка техника. Причина за това са откритите в зоната недвижими културни полезности, открити по време на ремонта. Находките ще бъдат  експонирани, което постанова координиране с обособени институции, оповестиха преди време от Община Варна за Varna24.bg

" За задачата бе поискано мнение от Министерството на културата, създаден бе и абстрактен план, който е предпазен пред Експертния съвет по устройство на територията /ЕСУТ/. В момента се преработва техническият план, в който се включва и археологията ", разяснява за медията ни зам.-кметът Христо Иванов във връзка забавянето на ремонтните действия на обекта. 

Той добави, че следва замяна на водопровода, след което ще се извърши асфалтиране и слагане на нови тротоарни настилки. 

Ремонтът на Шишковата градинка е част от плана " Естетизация и рационализация на градската среда “, който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия " Региони в напредък “.

Обновяването на самата градинка включва  изграждане на ъгъл за отдих, възобновяване на съществуващата чешма и слагане на нова паркова мебел. Проектът завоюва първа премия в конкурс за благоустройство на зоната на Шишковата градинка, разгласен през 2014 година от община Варна. Проектантският екип е в състав арх.Жулиaн Начев, арх.Калоян Димов и откривателят на Стара Варна Християн Облаков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР