Varna24.bg инж. Младен Иванов, директор на общинското предприятие "Паркинги и

...
Varna24.bg инж. Младен Иванов, директор на общинското предприятие "Паркинги и
Коментари Харесай

Единствено във Варна ще плащаме за синя зона в магазини и заведения

Varna24.bg инж. Младен Иванов, шеф на общинското дружество "Паркинги и синя зона ".
Предложението до кмета на Община Варна и общинския съвет, е таксата за живеещите в обсега на зоната да е 5 лева месечно, а за останалите да бъде по левче на час, с алтернатива за заплащане и за 30 минути. 
Ще се употребяват SMS-и и особено мобилно приложение. Клиентите ще могат да зареждат избрана сума във виртуална сметка и от нея да се тегли посредством приложението, в което ще бъде въведен номерът на автомобила.
Това е прелестно облекчение без такси и комисионни, разяснява инж. Иванов. 
За другото новаторско предложение, да се заплаща в брой в комерсиалните обекти в зона 1, той показа, че ще бъдат обхванати към стотина обекта -магазинчета и заведения в региона на зоната, където клиентите ще могат да платят в брой за паркирането и престоя. На тези обекти ще бъдат сложени специфични стикери, тъй че хората ще бъдат осведомени кои са. 
Служителите на синята зона ще реализират надзор посредством електрически автомобили. Ще бъдат построени и зарядни станции, които ще бъдат безвъзмездни за останалите притежатели на екологичните возила. 
Младен Иванов изясни, че така наречен Зона 1 ще обгръща пространството от Орбита по бул. "Мария Луиза " до Бизнесхотела, от там към морето, Гръцката махала и идеялен център. 
Зона 2 ще се спуска около Централния пазар, ул. "Кра кра ", по бул. Владислав " по ул. "Дрин ", ул. "Пирин " до бул. "Чаталджа ", по ул. "Ген. Колев " до кметство "Приморски " и от там към Морско учебно заведение. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР