Varna24.bg директорът на общинската структура Младен Иванов.Собствениците на закопчани автомобили

...
Varna24.bg директорът на общинската структура Младен Иванов.Собствениците на закопчани автомобили
Коментари Харесай

Закопчаха 60 коли в синята зона“ за два дни, по 6 хил.лв. дневно е приходът засега

Varna24.bg шефът на общинската конструкция Младен Иванов.

Собствениците на закопчани коли получават съобщение за нарушаването, сложено под чистачките на колата с текст " Подай поръчка за унищожаване на скоба - телефон 070 070 352 “.

След 19 часа колите, останали непотърсени, се репатрират, а притежателите им  заплащат санкция с изключение на за скобата и за репатрирането до общинския паркинг под Аспарухов мост.

Ограничителните средства се слагат на коли, паркирани в обрисуваните места, само че с неплатена сума за престой. На паркиралите отвън избраните места чиновниците на зоната и Общинска полиция пишат фишове от 20 до 50 лв..

Както откри репортерска инспекция на медията ни, след стартирането на платената услуга от 13 август, в централната част на Варна се освободиха доста места за престой и паркиране.

Все още обаче има водачи, които не са напълно наясно по какъв начин тъкмо става заплащането в " синята зона “ и какви са новите правила. За това свидетелстват множеството въпроси и мнения в обществената мрежа.

Припомняме, че три са методите за заплащане за почасово паркиране в центъра в синята зона - посредством мобилно приложение, с SMS или в брой. Мобилното приложение " Виртуален паркинг метър “ може да бъде изтеглено от уеб страницата на общинското сдружение www.varnaparking.bg. След регистрация се зарежда виртуален портфейл, който трансферира към страницата на epay.bg, посредством която се вкарва акаунт на клиента или елементи по банкова карта. Операцията е еднократна и методът на заплащане се запаметява автоматизирано. Единствено мобилното приложение дава опция да се заплати и половинчасов престой на цена 50 стотинки. Също по този начин могат да бъдат запаметени номерата на разнообразни коли за по-бърз достъп.

Друг метод за възнаграждение е изпращането на известие. Клиентите на българските мобилни оператори изпращат SMS на номер 1352 с текст номера на автомобила. Съдържанието на SMS-а би трябвало да възпроизвежда безусловно табелата с регистрационния номер на съответното пътно транспортно средство. Системата приема изписване на кирилица и латиница с оптимално възможни 10 признака. Таксуването на паркиране с SMS е за един час. Цената за едно известие е 1 лев плюс цената на SMS-а към мобилния оператор. Успешно възнаграждение се смята за осъществено, когато клиентът получи назад потвърдително известие. При тези два метода на заплащане 5 минути преди приключване на периода на платеното паркиране системата изпраща предупредително известие. Третият метод за възнаграждение е в брой и се прави в търговски обекти, които са маркирани със специфичен стикер към мястото за паркиране. На стикера е изписано на български и британски език " Тук можете да платите краткотрайно паркиране в синя зона “. Цената е също 1 лева на час. Паркирането е позволено до 3 часа, като при постигане на оптималния период системата стопира да приема и таксува опити за следващи заплащания и клиентът би трябвало да реалокира своя автомобил отвън обсега на зоната. Нов 3-часов престой може да стартира, откакто изминат 30 минути от приключването на предходния.

Работното време на синята зона е от 9 до 19 часа в делнични дни и няма да важи за почивните и празничните дни, както през днешния ден, когато ще може да се паркира свободно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР