Varna24.bg Детска градина Незабравка във Варна отпразнува вълнуващо и впечатляващо

...
Varna24.bg Детска градина Незабравка във Варна отпразнува вълнуващо и впечатляващо
Коментари Харесай

Детска градина Незабравка отпразнува 45-годишен рожден ден

 Varna24.bg Детска градина " Незабравка " във Варна отпразнува вълнуващо и впечатляващо своя 45-годишен рожден ден, съобщи кореспондент на  Varna24.bg

Градината е тържествено открита на 7 януари 1974. През 1977г. стартира построяването на закрит плувен басейн. Детската градина разполага с 9 детски групи и физкултурен салон. Престоят на децата навън е на обособени площадки на повърхност от 6 дка. През 1981г. детската градина се именува " Незабравка ".

Същата година за реализирани високи триумфи и във връзка 24 май, с Указ № 850 на Министерски съвет, Целодневна детска градина " Незабравка " е наградена с медал " Кирил и Методий " ІІ степен.

Днес детска градина № 11 " Незабравка " образова и възпитава над 300 деца, разпределени в 10 детски групи. Сградата разполага с физкултурен салон, музикален, ресурсен, логопедичен и,медицински кабинет. С огромно предпочитание децата вземат участие в активността плуване всеки ден, под управлението на преподавател по спорт и воден избавител. 

През годините детската градина е била база за образование на студенти към ШУ " Еп.К.Преславски ", деен участник в Център по проблемите на детската тирада – методическо обединяване на към Шуменски университет, Департамент за повишение квалификацията на учителите,Варна 2011г.- открита процедура пред детски градини от Североизточна България.

Новатори в използването на новаторски педагогичен технологии, основатели на първи авторски интерактивни уроци, показани пред VІ-та Научно-практическа  конференция по Предучилищно обучение " Водим бъдещето за ръка ", 2013г.

Емблематични за активността на ДГ са годишно провежданите Коледни и Великденски благотворителни базари, проведени с присъединяване на деца, учители и родители.

Успешни планове на ДГ " Незабравка " са " ИКТ в образованието " (2018), " Спорт за деца в детските градини " (2016г,2017г.,2018г.), Успешни участия и награди за деца в национални и общински състезания, интензивно в присъединяване в начинания и мероприятия на регионално и общинско равнище.

45 випуска деца са поели по своя път на развиване. Много от тях носят с триумфите си славата на детската градина, на град Варна и на страната ни.

Поколения учители, свързали професионалният си път с ДГ " Незабравка " са работили с висок професионализъм за създаване и одобряване имиджа на детското заведение в град Варна, като търсена и мечтана територия за детска грижа, за образование и образование на добродетели и добродетелност.  

Днес, екипът на детската градина е хомогенна сплав от опит и младост, от възторг и обичаи, иновативност и творчество, пример за отговорност и професионална нравственос.

С такива експерти, пътят  и  триумфите на ДГ " Незабравка " ще продължат решително в идващите десетилетия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР