Варна. Възпоменание за Иван Станчов ще се проведе във Варна

...
Варна. Възпоменание за Иван Станчов ще се проведе във Варна
Коментари Харесай

Възпоменание за Иван Станчов ще се проведе във Варна и София

Варна. Възпоменание за Иван Станчов ще се организира във Варна и София, съобщи кореспондент на Радио “Фокус ” – Варна . Варненци ще си спомнят за Рицаря с раница с едноименния филм на журналиста и огромен негов другар - Нина Локмаджиева. Във Варна филмът ще бъде показан на 3 декември от 18.00 часа в Градска художествена изложба.

След прожекцията на кино лентата във Варна, посетителите ще имат опция да прегледат едно от най-ценните притежания на Градската художествена изложба " Борис Георгиев " - Варна, а точно сбирката " Портрети на делегати, участници в подписването на Вестфалския мир през 1648 година " Тя съдържа 9 портрета на знатни особи от град Гент, рисувани от нидерландския занаятчия Анселм Ван Хуле през 1647-1648 година
Тази изключителна и неповторима за България сбирка е подаяние от Иван Станчов и неговата фамилия.

Роден на 1 април 1929 година, Иван Станчов през целия си живот се занимава с благотворителна активност и не стопира да мисли за България. Основава Карин дом преди 25 години с голямото предпочитание за смяна за децата в България и с цел да спре изоставянето на деца в домовете. Неговата най-голяма фантазия беше всяко дете да има късмет за обучение и да бъде отглеждано с обич.

Иван Станчов вечно ще остане да живее в сърцата на хората, чийто живот промени вечно.

Входът е свободен.

Десислава ВАСИЛЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР