Варна. Варна е вече, освен морска, и спортна столица на

...
Варна. Варна е вече, освен морска, и спортна столица на
Коментари Харесай

Кристиан Димитров, ГЕРБ – СДС: Варна е вече, освен морска, и спортна столица на България

Варна. Варна е към този момент, с изключение на морска, и спортна столица на България. Това съобщи за Радио „ Фокус “ – Варна Кристиан Димитров, претендент за депутат от листата на Коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили във Варна, с преференция 123. Димитров уточни, че през миналите 4 години е била свършена доста работа в посока развиване на спорта.

„ За този къс интервал от време успяхме да реализираме доста неща, да осъществяваме планове, които не бяха и помислени преди този момент. Видно е какво се случва, когато министър председателят на една страна има визия и отношение към развиването на спорта и спортната инфраструктура в народен мащаб. Аз мога да приказвам единствено за Варна, само че самоуверено мога да заявя, че в последните 4 години от ръководството на държавното управление този бранш се възроди. Започвам с една от емблемите на Варна - Двореца на културата и спорта, където беше осъществен огромен ремонт. Освен това, в границите на една година бяха открити три нови спортни комплекса във Варна.
Бяха осъществени поправки и съоръжение на дворовете на десетки учебни заведения в общината. Още толкоз спортни площадки бяха открити в града, които имат за цел да предизвикват всеобщия спорт в морската столица “, сподели още претендентът за депутат от листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в града.

Кристиан Димитров добави, че редом с тези действия е бил осъществен ремонт и на стадион „ Черно море “, като в този момент следва довършването и на стадион „ Спартак “.
„ В рамките на 4 години бяха осъществени и редица поправки на спортни уреди, измежду които зала „ Черно море “, в която, както знаете, упражняват доста клубове и не на последно място би трябвало да споменем и новоизградената ветроходна база, която се употребява от клуб „ Черно море Бриз “. Предстои ни и още доста работа. Сега би трябвало да се довърши залата в състезателен комплекс „ Младост “, като планът е включен в Интегрирания проект за развиване на Варна. За жителите на кварталите „ Аспарухово “ и „ Галата “ сме планували създаване на плувен басейн, който също е заложен в Интегрирания проект за развиване на града. Сега следва планиране на спортна зала в кв. „ Възраждане “.Това са единствено дребна част от осъществените и предстоящи планове в областта на спорта във Варна, само че ние в никакъв случай няма да кажем, че спортната инфраструктура е задоволителна. Докато не реализираме главната си цел – всеки един квартал да разполага с голям брой обекти, които да разрешават на варненци да упражняват всеобщ спорт – няма да спрем. Спортът е приоритет за община Варна и построяването на нова инфраструктура ще продължи с бързи темпове и през идващите години “, съобщи в умозаключение Кристиан Димитров.

Кой е Кристиан Димитров:
Роден и израснал във Варна, Кристиан Димитров в приключил главното си образоване в ОУ “Захари Стоянов ”, след което е признат и приключих 1-ва ЕГ с британски език. През интервала на главното и междинното си обучение се занимава интензивно със спорт.

След това приключва публицистика във ВСУ “Черноризец Храбър ” и Международни стопански връзки в Стопанска академия " Димитър А. Ценов ” в Свищов.
През 2014 година стартира работа в Министерство на младежта и спорта, като районен специалист за североизточна България.
От 2016 година работи в Община Варна като шеф на Дирекция “Спорт ”.

„ Имал съм доста фантазии, които съм осъществил и не преставам да осъществявам със съдействието на добър екип от хора и другари “, добавя още Кристиан Димитров.

Желанието му е да продължа да работи и реализира концепциите, които има за развиване на Варна и региона:
Популяризиране на град Варна като съществена целогодишна туристическа дестинация, планиране и създаване на водна база с изход на море, основаване на регионален юношески център и нови юношески пространства, създаване на нов басейн в кв.Аспарухово, създаване на многофункционална зала в ж.к. Възраждане, заслужено финансиране с въвеждане на критерии, поддръжка на материалната база.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР