Варна. След трагедията в Дома за стари хора Топъл дом“

...
Варна. След трагедията в Дома за стари хора Топъл дом“
Коментари Харесай

Тамплиери помагат на хората от опожарения дом в. Рояк и награждават децата спасители

Варна. След нещастието в Дома за остарели хора „ Топъл дом “ в с. Рояк рицари от Ордена на тамплиерите на Велик Приорат България проведоха дарителска акция в помощ на възрастните жители на дома, избавени от пожара, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Със средствата, събрани по самодейност на командериите „ Цар Калоян “ - Варна, и „ Рила “ - Дупница, са закупени топли завивки и зимни обувки за потърпевшите.

Братята и сестрите от командерия „ Цар Калоян “ са приготвили и персонални дарове за децата, взели участие в спасяването на хората от пожара. Всеки от 15-годишните възпитаници от СОУ „ Св. Климент Охридски “ в Дългопол Селим Хасанов, Мерт Ахмед и Октай Османов и 16-годишния им другар Фуркан Тансел ще получи 24-инчов компютърен екран, външна камера и почетна грамота за осъществената рицарска постъпка.

Наградите на децата спасители ще бъдат връчени на 1 декември, сряда, от 13:00 часа в кметството на град Дългопол от командера на командерия „ Цар Калоян “ Руслан Войнов, след което рицарите тамплиери и шефката на дома в Рояк Милена Мазурик ще отидат в с. Аспарухово, където са настанени възрастните хора, с цел да създадат дарението си.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР