Варна ще приеме през юли Европейското първенство по хандбал за

...
Варна ще приеме през юли Европейското първенство по хандбал за
Коментари Харесай

Варна отново приема европейски хандбал през лятото

Варна ще одобри през юли Европейското състезание по хандбал за младежи до 20 години във втора група.

Това реши Континенталната централа (ЕХФ), която още веднъж гласоподава доверие на Българската федерация по хандбал (БФХ) като един от уважаваните уредници на интернационалните прояви, научи Moreto.net.

В надпреварата, на което хазаин ще бъде Дворецът на културата и спорта, присъединяване са декларирали 21 тима. Те ще бъдат разграничени в обособени две шампионати. Да се провеждат два идентични шампионата в една и съща страна в една година се случва за първи път, подчертаха от БФХ.

Първата конкуренцията ще се организира от 1 до 11 юли с присъединяване на 10 отбора - България, Русия, Австрия, Нидерландия, Чехия, Словакия, Латвия, Турция, Финландия и Грузия.

Второто състезание ще се състои от 14 до 24 юли, а в него ще се включат останалите 11 състава - Израел, Беларус, Северна Македония, Швейцария, Румъния, Литва, Гърция, Украйна, Люксембург, Косово и Англия.

Европейското състезание за най-хубавите 16 отбора в Европа ще бъде в Порто (Португалия) от 7 до 17 юли.

За България това ще бъде следващо домакинство на прояви от календара на Eвропейската хандбална федерация през последните няколко сезона.

През 2016 година страната одобри Еврошампионата за юноши до 18 години, през 2019 година - за девойки до 19 години, а през 2021 година - за юноши до 19 години. През предишното лято БФ по хандбал провежда с голям триумф и излъченото в целия свят Европейско състезание по плажен хандбал за юноши и девойки, мъже и дами.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР