Варна се оказва преди София в световна класация за качеството

...
Варна се оказва преди София в световна класация за качеството
Коментари Харесай

Пловдив отпадна от класация за качеството на живот, Варна изпревари София

Варна се оказва преди София в международна ранглиста за качеството на живот, която се изготвя два пъти годишно от уеб страницата Numbeo.com. Той подрежда общо 226 града по света по 9 критерия, като оценките се вършат от потребителите на уеб страницата, написа " 24 часа ". Според общата оценка столицата ни е на 159-о място пред градове като Будапеща, Букурещ, Белград, Рим и други. Варна е на 141-о място.

София има доста прилични резултати за трафика поради относително дребния престой в тапи, по цени на стоките и на парцелите. По някои от тези критерии тя се класира даже на 25-о и 30-о място. Добри са резултатите на София и за качеството на опазването на здравето и сигурността. Това, което дърпа резултата надолу, е замърсеността на въздуха. 

Варна се е класирала по-нагоре, защото оценките и по множеството критерии съответстват с тези на София, само че замърсяването на въздуха в морската ни столица е оценено като надалеч по-малко, в сравнение с в София. Пловдив, който до предходната година също присъстваше в тази ранглиста, този път е изпаднал от нея.

В първата десетка на класацията участват единствено австралийски, американски и швейцарски градове. На първо място е столицата на Австралия Канбера, а в топ 10 са още Аделаида, Брисбейн, новозеландската столица Уелингтън, също по този начин Цюрих и Айндховен. Всички те имат равни на София или даже по-лоши резултати по критерия престой в тапи, само че по всички останали имат доста по-високи оценки. Освен Айндховен другите европейски градове на челни места са Копенхаген и Виена.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР