Варна. Проектът на певицата Даниела Белчева предлага артистичен начин да

...
Варна. Проектът на певицата Даниела Белчева предлага артистичен начин да
Коментари Харесай

Варна посреща лятото с концерт в Археологическия музей

Варна. Проектът на певицата Даниела Белчева предлага артистичен метод да посрещнем с въодушевление астрономическото лято в компанията на водещи имена от българската джаз сцена, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Белчева към този момент направи мощна поръчка за наличие в зоната сред поп и джаз със своя дебютен албум „ Acoustic me “, който излезе през предходната година.

„ На Север от Изтока “ е авторски план на Даниела Белчева, отдаден навръх летния празник на слънцето. Включва композиции, в които и музиката, и текстовете са основани от нея. Живяла и работила в Норвегия, Даниела Белчева се въодушевява от загадъчното обаяние на скандинавската просвета, което кореспондира със заглавието „ На Север от Изтока ”. Идеята за плана се появява по време на първия локдаун, когато Даниела намира път към надълбоко скрити в себе си истории и ги пресъздава в песни. Някои от тях осъществя в дебютния си албум „ Acoustic me ”. Музиката е със модерно акустично звучене, кореспондиращо с модерната европейска стилистика и носи на слушателя чувство за носталгичност и фина женска сензитивност. В песните си Даниела споделя за „ концепциите за теб и мен “, за значимото „ в този момент “, за чувството за безкрайност, за красивото „ тъжно “. Деликатният акуратен глас на Даниела Белчева припомня за естетиката на Нора Джоунс и Ева Касиди, а мелодичните линии са въодушевени от творчеството на Джони Мичъл, Кейти Мелуа, Ан Брун.

В реализацията на плана са привлечени ярки имена от българската джаз сцена като Милен Кукошаров, Димитър Семов, Михаил Иванов и варненския тромпетист Нейко Бодуров.
Концертът „ На Север от Изтока ” е част от плана „ Споделени музикални пространства ”, модул „ Свободна музикална сцена ” на Елит Проджектс Мениджмънт и се реализира с поддръжката на Национален фонд Култура.

Началото на концерта в 21.00 ч. Той ще се организира в Английския двор на Археологическия музей във Варна.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР